main logo
454

Mii de ucraineni refugiaţi în Moldova au beneficiat de ajutor psihologic

Asistență psihologică gratuită a fost oferită de Primăria municipiului Chișinău refugiaților ucraineni. De la declanșarea războiului, 820 de refugiați ucraineni au beneficiat de prim ajutor psihologic, 318 copii au primit consiliere în cadrul a 636 de ședințe de reabilitare psihologică individuală.

Mii de ucraineni refugiaţi în Moldova au beneficiat de ajutor psihologic

„Primăria municipiului Chișinău s-a implicat plenar chiar din prima oră de intrare a refugiaților pe teritoriul municipiului Chișinău. Pe lângă toate serviciile de găzduire, plasament, pe care le-am oferit, au fost conectate și serviciile de sprijin psiho-emoțional, care, la fel, sunt importante pentru depășirea situațiilor de criză pentru refugiați”, spune viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Noi am mers la Moldexpo, scopul nostru era să informăm că este psiholog în Centru, psiholog disponibil cu asistență personalizată. Am adunat un grup de 60 de psihologi, vorbitori de limba rusă, ca să poată merge în ture, câte doi psihologi în prima jumătate a zilei și alți doi în a doua jumătate a zilei”, spune șefa Centrului psiho-socio-pedagogic din Chișinău, Lilia Maximenco.

De la declanșarea războiului, nouă copii refugiați ucraineni au fost antrenați în terapie logopedică. 14 copii refugiați ucraineni au fost evaluați pentru determinarea maturității școlare. 12 copii refugiați ucraineni au fost evaluați de către Serviciul de asistență psihopedagogică. 52 de părinți au primit asistență psihologică în cadrul a 42 de ședințe.

Primăria municipiului Chișinău continuă să ofere asistență tuturor refugiaților ucraineni, oferindu-le pacea și protecția de care au nevoie. Pentru asistență psihologică gratuită refugiații ucraineni se pot adresa la Centrul psiho-socio-pedagogic.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării