main logo
628

Mii de locuitori au depășit criza energetică cu ajutorul UE și People in Need Moldova

În cadrul proiectului "Împreună sprijinim populaţia vulnerabilă afectată de criza energetică", finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de ONG People in Need Moldova, mii de familii numeroase, săteni în vârstă singuratici şi persoane cu dizabilităţi au primit sprijin pentru a face faţă dificultăţilor.

Criza energetică, depășită cu ajutorul UE și People in Need Moldova

Potrivit Infotag, despre acest lucru s-a discutat la Chişinău, miercuri, la un eveniment organizat cu ocazia finalizării proiectului în aprilie, transmite Știri.md.

"În ultimul an, UE a intensificat relaţiile cu Moldova, dar nimeni nu şi-ar fi putut imagina că ne vom confrunta cu atâtea provocări. Datorită acţiunilor noastre comune în timpul crizei energetice, am reuşit să reducem povara financiară asupra familiilor şi persoanelor vulnerabile", a declarat ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks.

A fost oferită asistenţă timp de 16 luni, începând din decembrie 2021, celor mai vulnerabile grupuri ale populaţei din întreaga ţară, care au beneficiat de sprijin financiar sau acces pe termen lung la servicii sociale comunitare. Peste 44.000 de gospodării vulnerabile din ţară au primit asistenţă financiară directă pentru a depăşi criza energetică. Valoarea sprijinului financiar oferit de UE direct familiilor şi gospodăriilor a depăşit 3 milioane de euro.

Asistenţa UE a inclus şi granturi pentru 15 organizaţii ale societăţii civile şi furnizori de servicii sociale. Datorită acestui sprijin, organizaţiile au reuşit să distribuie mese calde, produse alimentare şi truse de igienă, precum şi combustibil (cărbune, lemn de foc, peleţi). Granturile, în valoare totală de peste 620.000 EUR, au fost plătite în regim accelerat, pe fondul crizei energetice din iarnă.

Valoarea totală a sprijinului UE alocată proiectului a fost de 5 milioane EUR, acesta fiind oferit prin Serviciul instrumente de politică externă (FPI).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării