main logo
528

Micul Prinț din Valea Morilor, pregătit de iarnă. Cine i-a făcut haine

O sculptură de bronz de numai 11 centimetri a Micului Prinț a fost instalată pe gardul de metal care înconjoară lacul din parcul Valea Morilor. Iar fiindcă se face tot mai frig, chișinăuienii au decis să îmbrace statuia în haine călduroase.

Micul Prinț din Valea Morilor, pregătit de iarnă. Cine i-a făcut haineMicul Prinț din Valea Morilor, pregătit de iarnă. Cine i-a făcut haine

În scurta sa vizită pe Pământ, Micul Prinț din povestea lui Antoine de Saint Exupery, a reușit să lase o urmă adâncă în inimile oamenilor din toată lumea. Nu există copil care să nu-i fi citit cu sufletul la gură povestea, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Și suntem siguri că nu a putut să treacă neobservată și sculptura personajului din Valea Morilor. Este de mărimea unui deget și a fost creată de designerul moldovean Igor Uduslivii. 

A urmărit experiența din alte orașe și a decis să o aducă și acasă. Are în plan să facă cât mai multe sculpturi mici și să creeze pentru ele o hartă - un fel de joc în care oamenii să viziteze orașul și să descopere toate aceste secrete ascunse. 

Inspirată de lucrarea lui Igor a fost și o tânără din Capitală, care a decis să continue tradiția lansată de alte țări și să croșeteze pentru prinț o căciulă și un fular, care să-i țină de cald în vremea rece. 

Aceasta este a treia tentativă de a îmbrăca micul Prinț. Seturile de până acum dispăreau misterios peste noapte. Așa că creatorii au o mare rugăminte - nu mai luați hăinuțele, fiindcă sunt depuse eforturi enorme pentru acesta să fie îmbrăcat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării