17 iul, 2019 10:56
1 200
0

Micu, despre intervenţia lui Filip în actul justiției: Nu este normal

17 iul, 2019 10:56
1 200
0

Fostul preşedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii, Victor Micu, este de părere că nu a fost corect ca Pavel Filip să sugereze, prin intermediul unei scrisori cu grif secret, conducătorilor mai multor instituții să „întreprindă măsurile de rigoare și să acorde suportul necesar” pentru a nu admite prejudicierea interesului statului în dosarul care s-ar afla pe rol la CSJ.

Micu, despre intervenţia lui Filip în actul justiției: Nu este normal

Este vorba despre dosarul în care statul ar fi obligat să restituie 3,6 milioane de lei unui agent economic, care a cumpărat anterior trei bunuri imobile vândute de „Banca Socială”, aflată în proces de lichidare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Scrisoarea a fost recepţionată cu grif secret. În asemenea situaţie aceasta a fost percepută ca informaţie generală, nu am intervenit asupra nimănui. Sunt de acord că nu se admit asemenea demersuri în care conducătorilor mai multor instituţii li se sugerează să intervină. Ca membru al CSM consider că nu este normal ca să fie expediate asemenea scrisori”, a declarat Victor Micu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Menţionăm că în scrisoarea expediată de către Pavel Filip conducătorilor mai multor instituţii, indicații au fost date şi fostului președinte al CSM, Victor Micu.

Rugat anterior să vină cu o reacție pe marginea acestui caz, vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a spus că nu consideră că aceste documente ar demonstra o implicare a Executivului în actul justiției.

Pe 3 iulie curent CSJ a emis o decizie prin care a decis remiterea dosarului la rejudecare la Curtea de Apel Chişinău în alt complet de judecători.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter