main logo
900

Microbuzele de pe rutele interurbane au fost verificate de poliţişti

Mai multe rute interurbane au fost verificate de către angajații Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Microbuzele de pe rutele interurbane au fost verificate de poliţişti

În scopul responsabilizării șoferilor și a administratorilor rutierelor, vor desfășura operațiunea „Autobuz” până pe data de 6 septembrie, pentru a se asigura de respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport, transmite Știri.md.

Astfel, au fost supuse verificării 42 de microbuze, fiind depistate mai multe contravenții, admise de către șoferi cum ar fi: numerele de înmatriculare care nu corespund standardelor (indescifrabile), vehicule reutilate neautorizat, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare.

Pe lângă asta, niciun vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv „GAZ”, astfel fiind întocmite 31 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei, la 5 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, la 11 unități de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, iar doi mecanici, responsabili de unitățile de transport, s-au ales cu amenzi mărime de 1.500 de lei fiecare, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării