308
0
Microbuzele de pe rutele interurbane au fost verificate de poliţişti
308
0

Mai multe rute interurbane au fost verificate de către angajații Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

În scopul responsabilizării șoferilor și a administratorilor rutierelor, vor desfășura operațiunea „Autobuz” până pe data de 6 septembrie, pentru a se asigura de respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport, transmite Știri.md.

Astfel, au fost supuse verificării 42 de microbuze, fiind depistate mai multe contravenții, admise de către șoferi cum ar fi: numerele de înmatriculare care nu corespund standardelor (indescifrabile), vehicule reutilate neautorizat, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare.

Pe lângă asta, niciun vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv „GAZ”, astfel fiind întocmite 31 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei, la 5 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, la 11 unități de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, iar doi mecanici, responsabili de unitățile de transport, s-au ales cu amenzi mărime de 1.500 de lei fiecare, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter