main logo
523

Microbuze pline până la refuz în Capitală. Mai mulți șoferi, amendați

Microbuze pline până la refuz. Deși, așa se călătorește în fiecare zi în Capitală, mai ales în orele de vârf, problema rămâne nerezolvată de ani buni.

Microbuze pline până la refuz în Capitală. Mai mulți șoferi, amendați

Azi, agenții de patrulare și inspectorii ANTA au făcut verificări la Autogară de Sud și au amendat șoferii prinși pe picior greșit, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Acest șofer a fost tras pe dreapta, pentru că transporta în microbuz mai mulți oameni în picioare decât pe scaune. Când a aflat că va fi amendat, șoferul s-a revoltat.

“În toate țările e așa în orele de vârf. Transportul public este plin și poliția nu-i oprește. O să contest în judecată.”

Și alți șoferi au fost prinși cu microbuzele pline până la refuz. Dar, la fel, s-au arătat nemulțumiți că poliția i-a oprit pentru asta. Ei spun că doar dimineață și seara sunt mulți călători, iar pe parcursul zilei merg cu microbuzele aproape goale.

“Eu degeaba lucrez. Mă duc să parchez mașină la stăpân în ogradă că așa nu-i posibil de lucrat. Săptămâna trecută m-au oprit și am achitat 700 de lei, acum iar.”

Indignați au fost și călătorii care întârziau la serviciu și care spun că sunt gata să meargă lipiți de geamuri doar să încapă în transport.

Controalele au fost desfășurate în cadrul operațiunii “Autobuzul” și au fost verificați atât șoferii de pe rutele interurbane, cât și cât și de pe cele municipale.

Gheorghe Marian, ofițer superior al INP: “Agenții de patrulare, în comun cu inspectorii ANTA au verificat starea tehnică a microbuzelor, ca să corespundă normelor.”

Operațiunea a început pe dată de 12 august și va dura până pe 6 septembrie, în diferite regiuni.  

Problema microbuzelor supraaglomerate e veche. Acum câteva zile, un pasager aflat într-un microbuz plin-ochi, a călătorit prin Capitală ieșit, pe jumătate, pe geamul acestuia.

Deși există un regulament care interzice acest lucru, în continuare numărul călătorilor care stau în picioare depășește de câteva ori numărul celor de pe scaune. Șoferii sunt amendați doar din când în când, iar problema rămâne nerezolvată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării