Micro-verdeţurile, pe placul moldovenilor. Prețul lor în sezonul rece
Micro-verdeţurile au cucerit tot mai mulţi moldoveni şi i-au convins să treacă la o alimentaţie sănătoasă.

Producătorii spun că firele de ceapă sau broccoli nu mai sunt un lux, mai ales că verdeţurile autohtone sunt destul de scumpe în sezonul rece, transmite Știri.md cu referire la publika.md.
"Astăzi, vedem că de pe rafturile din magazine lipsesc nu doar produsele gustoase, ci şi cele benefice pentru sănătate. Nu mai este clar ce înseamnă o salată sănătoasă. Pătrunjelul şi mărarul sunt importate din ţări îndepărtate şi sunt doar iarbă", a menţionat Dmitri Pliusciov, antreprenor.
E motivul care l-a făcut pe Dmitri Pliusciov să cultive micro-verdeaţă.
Micro-verdeaţa are acelaşi gust cu plantele de mărimi obişnuite şi conţine mai mulţi nutrienţi. Plantele-minune au nevoie de multă lumină şi de temperaturi între 17 şi 21 de grade Celsius. Umiditatea trebuie să fie de cel mult 75%.
"Seminţele pentru micro-plantele de mazăre le luăm de la producătorii locali. Restul, le importăm din Italia. Ridichea şi floarea-soarelui cresc în 14 zile. Restul plantelor cresc în 7, cel mult 10 zile", a spus Dmitri Pliusciov, antreprenor.
Deşi mulţi nu cunosc beneficiile acestor plante, Dmitri spune că nu a dus lipsă de clienţi când şi-a început afacerea. El este unul dintre puţinii care cultivă micro-verdeţuri în Moldova. Primele plante au fost crescute pe pervaz, pe masa de călcat sau prin dulapuri. În aproape trei ani, el a ajuns să îşi vândă marfa în restaurante cu pretenţii şi reţele de magazine alimentare. Pe rafturi, preţurile variază între 300 şi 400 de lei pe kilogram.