main logo
508

Michalko: Ziua Europei în 2021 marchează solidaritatea pentru sănătate

Ziua Europei în anul 2021 marchează solidaritatea Echipei Europa pentru sănătate și pentru un viitor mai bun.

Michalko: Ziua Europei în 2021 marchează solidaritatea pentru sănătateFoto: IPN

Istoria ne demonstrează că omenirea depășește mai ușor orice provocare prin solidarizare, iar unitatea, respectarea drepturilor omului și guvernarea după principiile statutului de drept, piloni care stau la baza formării Uniunii Europene, ne permit să devenim mai puternici și să trăim în pace, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova, cu prilejul marcării Zilei Europei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit ambasadorului, nu întâmplător de Ziua Europei aceste valori sunt marcate prin artă și cultură. „În primul rând, arta și cultura mereu au inspirat oamenii să devină mai buni și mai puternici. 

În al doilea rând, arta și cultura reușesc cel mai bine să pună în evidență individualitatea și tradițiile unice ale fiecărui stat-membru al UE, reflectând așadar principiul de funcționare al Uniunii Europene –unitate prin diversitate. Respectarea tradițiilor locale și solidaritatea stau la baza funcționării Uniunii Europene, dar și la baza cooperării UE cu Republica Moldova”, a menționat Peter Michalko.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor-membre ale UE, acreditate în Republica Moldova, organizează, începând din 5 mai, o serie de evenimente culturale, educaționale și interactive, dedicate Zilei Europei. 

Pentru al doilea an consecutiv, Ziua Europei este marcată, timp de o lună, la TV, radio și în mediul online. Ziua Europei este marcată printr-o o serie de activități sub mottoul UE„Unitatea prin diversitate”. Astfel, publicul din toată țara va avea prilejul să asculte muzică și să să participe la o serie de activități educaționale în mediul online.

Pe 9 mai, publicul este invitat  la  un spectacol artistic inedit, realizat de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Moldovan National Youth Orchestra și La La Play Voices, cu participarea a peste 200 de muzicieni din Republica Moldova și Uniunea Europeană. 

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va fi difuzat la TV și pe platforma online https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2021/ , în perioada 16 – 31 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării