7 octombrie, 07:40
208
0
Michalko: UE vrea să ajute la reconstrucţia Filarmonicii din R. Moldova
7 octombrie, 07:40
208
0

Este important ca Uniunea Europeană să aducă asistenţa financiară mai aproape de cetăţenii Republicii Moldova, iar aceasta să fie mai eficientă pentru autorităţile locale, a declarat şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko.

Oficialul european a declarat că este importantă continuarea proiectelor care ţin de infrastructură, astfel încât fiecare localitate din Republica Moldova să aibă infrastructura similară cu cea existentă în statele Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

„Este vorba despre susţinerea iniţiativelor particulare din zonele rurale. Oamenii instrumentează proiecte poate mici, dar foarte mari acolo unde trăiesc, iar asta înseamnă că există perspectivă de dezvoltare”, a spus şeful Delegaţiei UE.

Peter Michalko a spus că va continua asistenţa pentru firmele care activează în diferite domenii în Republica Moldova, inclusiv cu programe implementate de BEI sau BERD.

Referitor la restaurarea Filarmonicii, oficialul european a menţionat că UE a cerut informaţii de la autorităţi despre planurile care există în privinţa restaurării edificiului.

„Aşteptăm paşi şi proiecte, apoi vom căuta posibilităţi, pentru că instituţiile europene vor să ştie cum pot ajuta la efortul de reconstrucţie a Filarmonicii”, a spus Peter Michalko.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter