1474
7
Mesajul unui moldovean revenit de peste hotare: Comportați-vă civilizat
1474
7

Un moldovean revenit acasă din străinătate îi roagă pe conaționalii noștri stabiliți peste hotare ca, atunci când vor sosi în țară, să manifeste un comportament civilizat, așa cum au fost obișnuiți în țările în care s-au stabilit, pentru a ”semăna” cultură și maniere bune printre semenii lor rămași acasă.

Iată msajul bărbatului, publicat pe pagina de Facebook, transmite Știri.md cu referire la unica.md:

”Dragi prieteni,
Am o rugăminte către Diaspora care acum s-a întors acasă în țărișoara noastră „violată”.

Vă rog să arătați cum ne comportăm peste hotare, unde nu aruncăm hârtii pe jos, țigările le stingem la locul destinat, servim băuturi alcoolice moderat și cu responsabilitate.

În privința conducerii mașinilor, conduceți că în Italia 🇮🇹, ca în Franța 🇫🇷, ca în Portugalia 🇵🇹, parcați mașinile ca în țara unde vă aflați la lucru și unde știți că veți fi amendați repede cu sume mari dacă o parcati neregulamentar.

Dacă vedeți omul așteptând la zebră, dați prioritate la pietoni, fiți exemplu. Căci arătând odată cuiva ceva de bine, omul care va vedea credeți-mă că va ține minte și va face la fel.

Să arătăm celor care sunt în țară ca nu suntem oameni care strâng bani anul întreg ca să se ducă în Moldova să-și bată joc de lumea care suferă anul întreg în săraca țărișoara noastră Moldova.

Vă doresc multă iubire și sănătate tuturor!”, scrie Igor Raevschi, un tânăr tată moldovean, plecat ca mulți alții din țara natală.

Citește și
article image
Un moldovean și un cetățean turc, prinși cu acte false la...
0
57
article image
Un tânăr moldovean explorează Italia pe jos şi fără bani
0
498
article image
Un moldovean, în topul celor mai bune voci de la The Voice...
0
245
article image
Un moldovean a încercat să afle ce știu americanii despre...
0
415