main logo
519

Mesajul șefului IGP după ce un inspector de patrulare a fost tamponat de un șofer beat

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, vine cu o reacție după ce ieri, un șofer beat a tamponat un inspector de patrulare la Rezina.

Reacția șefului IGP după ce un polițist a fost tamponat de un șofer beat

Șeful IGP se arată indignat de comportamentul șoferului prins beat la volan, transmite Știri.md.

Polițiștii care intervin la locul unui accident, la o altercație sau oricare altă chemare nu sunt acolo pentru a rezolva o problemă personală, ei acționează pentru a salva vieți, a aplica legea, a asigura ordinea publică...totul în folosul semenilor și al comunității.

„A agresa un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu constituie infracțiunea de ultraj (ultragiere) se pedepsește conform legii cu amendă, muncă în folosul societății sau privațiune de libertate”, se arată într-o postare pe Facebook.

Alexandru Pînzari a mai menționat că anul trecut au fost înregistrate 60 de cazuri de ultragiere în privința a 93 de angajați ai Poliției. 

„Cel mai des au avut de suferit angajații INP, dar și colegii implicați în asigurarea securității și ordinii publice și în timpul reținerii infractorilor. Vă îndemn să le acordați respectul și sprijinul pe care îl merită! Și ei la rândul lor, vă vor demonstra respect”, a menționat Pînzari.

Știri.md amintește că ieri, un bărbat în vârstă de 44 de ani, fiind în stare de ebrietate la volan, a tamponat un ofițer de patrulare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării