main logo
10072

Mesajul lui Vlad Filat: Nu pot veni la ședința de judecată

O nouă ședință în dosarul lui Vlad Filat a fost anulată.

Mesajul lui Vlad Filat: Nu pot veni la ședința de judecată

Asta din motiv că fostul lider PLDM este bolnav și are dureri de spate și la vertebrele gâtului, transmite Știri.md.

La ședința de astăzi, 13 iunie 2019, avocații urmau să examineze cererea de rejudecare a primului dosar al politicianului, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Victor Munteanu, avocatul lui Vlad Filat, a declarat jurnaliștilor că clientului său i s-a permis să vorbească în fața jurnaliștilor, astfel că la următoarele ședințe politicianul își va expune părerea privind situația politică din țară, dar și rejudecarea dosarului său.

Următoarea ședință este programată pentru data de 26 iunie.

Știri.md amintește că ieri, 12 iunie, a avut loc o conferință de presă cu tema Adevărul despre dosarul Filat.

Victor Munteanu a spus că în cadrul procesului de examinare a dosarului lui Filat au fost comise multiple încălcări, iar lui Filat i-au fost atribuite companii care nu i-au aparținut niciodată. Avocatul a prezentat documente, eliberate de autoritățile din R. Moldova și România, care confirmă că mai multe companii prin care Filat ar fi obţinut bani de la Ilan Şor nu au vreo legătură cu fostul premier. Prin intermediul acestor companii lui Filat i-ar fi fost atribuite ilegal peste 10 de milioane de dolari. Similar s-a întâmplat cu alte 5,5 milioane de euro pe care Filat le-ar fi obţinut de la o companie atribuită lui Şor şi pe care ulterior fostul premier a fost obligat să le întoarcă statului. De fapt aceşti bani au fost retraşi de pe contul companiei ce i-ar fi fost impropriu afiliată lui Filat încă în 2014, până la judecarea ex-premierului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării