main logo
28934

Mesajul disperat al unui fermier din Moldova cu datorii de milioane

Un fermier din raionul Orhei este într-o stare disperată după ce i-a fost retrasă autorizația de a-și vinde laptele și produsele lactate în Chișinău.

Mesajul disperat al unui fermier din Moldova cu datorii de milioane

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, bărbatul povestește că a plecat încă de la 17 ani din țară, pentru a aduna bani pentru o afacere, transmite Știri.md.

Întors acasă, acesta și-a deschis o fermă de bovine, fiind autorizat și susținut de Guvern.

După ce câțiva ani la rând vindea produsele lactate prin intermediul magazinelor sale mobile amplasate în toate sectoarele Capitalei, acum, bărbatul se plânge că primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, i-ar fi retras autorizațiile și schemele de amplasare a magazinelor mobile în Chișinău.

Mai mult, fermierul spune că a fost susținut mereu de toți pretorii, însă acum și aceștia nu-i mai permit comercializarea, iar lângă fiecare magazin mobil ar sta polițiști pentru a interzice comerțul.

Datoriile depășesc suma de 4 milioane de lei, iar fermierul disperat susține că nu știe ce să facă acum.

„Ce vom face cu ferma, cu produsele, cum vom achita creditele?"

În mesajul său, bărbatul se adresează către consumatori, Guvern, Ministerul Agriculturii, dar și către Pavel Filip.

Într-o reacție pentru Știri.md, responsabilii de la Primăria municipiului Chișinău au declarat că nu doar acestui administrator i-a fost retrasă licența de a vinde produse lactate și carne direct din mașină, iar în acest caz, produsele comercializate nu sunt sigure.

„ANSA nu eliberează acte pentru comercializarea acestor produse ușor perisabile direct din automobil. A fost o dispoziție prin care s-au anulat aceste autorizații tocmai din acest motiv, dar și pentru că aceste gherete mobile stau parcate pe trotuar, pe zone verzi, lasă mizerie în jur.

Mai mult, în actele eliberate de preturi se vorbește despre faptul că administratorii care s-au pomenit cu autorizația retrasă își vor înceta activitatea la prima solicitare a preturii", susțin cei de la Primărie.

Cei care doresc să susțină producătorul și să cumpere produse lactate Bio pot suna la 068179223


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării