main logo
64212

Mesajul disperat al unei paciente cu COVID-19: Fac experimente pe noi

O femeie originară din Soroca, care a fost diagnosticată cu COVID-19, a ieșit ieri în live pe Facebook pentru a povesti oamenilor cum este tratată de surorile medicale din Capitală.

Mesajul disperat al unei paciente cu COVID-19: Fac experimente pe noiFoto: știri.md

Soroceanca a povestit că a fost diagnosticată cu COVID-19 imediat după ce a fost operată la spitalul raional, unde mai mulți medici erau deja infectați, iar șefa spitalului, știind despre acest fapt, nu a întreprins nimic pentru a stopa răspândirea, transmite Știri.md.

De asemenea ea a spus că din cauza indiferenței șefei de spital ea a infectat și soțul său. În acest sens, femeia s-a adresat în live șefei de spital din Soroca și a întrebat-o dacă nu o mustră conștiința.

Aceasta a povestit că imediat după ce a aflat despre infectare, la data de 4 aprilie, ea și soțul său au fost transferați la Chișinău, la Institutul de Pulmonologie şi Ftiziatrie „Chiril Draganiuc".

Ea a declarat că deși personalul medical a fost foarte receptiv la început, acum asistentele medicale care le mai vizitează din când în când nu atrag atenție la simptomele și durerile pacienților care administrează pastilele pe care le aduc lor tot ele. Cu atât mai mult, la rugămintea pacientei de a transmite medicului despre simptomele și durerile pe care le suportă, ele au spus că habar nu au cine dintre medici monitorizează starea pacienților.

„Sora medicală a spus că nu cunoaște cum se numesc aceste pastile. Surorile medicale nu raportează nimănui despre simptomele noastre. Pe noi ne-au adus aici să facă experimente pe noi ca să vadă câte zile vom rezista”, a declarat indignată femeia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării