main logo
846

Mesaje pe Lună, transmise de moldoveni cu o rachetă NASA

Moldovenii vor putea trimite mesaje... pe Lună. Este proiectul inedit a patru tineri din Moldova care şi-au propus să trimită pe satelitul natural al Pământului un obiect în formă de monedă pe care vor fi înregistrate mesajele.

Mesaje pe Lună, transmise de moldoveni cu o rachetă NASA

Aceştia au lansat deja site-ul pe care doritorii se pot înregistra pentru a-şi trimite gândurile în univers, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

„Scriem numele, prenumele, emailul, ţara din care suntem, codul personal iar toate aceste date vor fi plasate în memoria monedei şi orice persoană sau următoarele generaţii vor putea vedea asta". 

Alexandru Verşinin povesteşte că împreună cu cei trei colegi ai săi a lucrat mai bine de jumătate de an pentru a lansa acest proiect. Mesajele pot fi plasate pe site-ul mshot.space, iar acest serviciu costă 40 de dolari.

„Echipa noastră va înregistra toate mesajele pe o monedă uriaşă, făcută dintr-un material special care va rezista la condiţiile de pe Lună. Mesajele vor fi convertite într-un cod QR ce va fi imprimat în centrul monedei", a spus Alexandru Verşinin, co-fondator proiect.

Imediat după ce a fost lansat site-ul, a apărut şi prima persoană care a dorit să trimită un mesaj pe Lună. Este vorba despre reprezentanta unei companii private, care a decis să scrie chiar numele întreprinderii.

„Suntem mândri de conaţionalii noştri că au realizat aşa un proiect unic. Şi suntem onoraţi prin faptul că am cumpărat dreptul de a trimite primul mesaj pe Lună", a spus o femeie.

Tinerii dau asigurări că mesajele oamenilor vor ajunge la destinaţie, cu ajutorul unei rachete lansate în spațiu de NASA în 2020.

„Poate fi amânată data, trimestrul, dar odată ce este votat în congres şi este stabilit anul şi trimestrul unu a anului 2020. Cu siguranţă această rachetă va zbura", a spus Alexandru Verşinin, co-fondator proiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării