main logo
1180

Mercedes-ul Benz al Episcopului Marchel este dăruit de Renato Usatîi

Luxul în care trăiesc capii Mitropoliei Moldovei sunt binecunoscut. De la vacanțele pe litoralul turcesc și doamne frumoase, la saloanele auto opulente vizitate cu regularitate de Mitropolitul Vladimir, pastorii spirituali ai celei mai sărace țări din Europa trăiesc o viață de nababi.

Mercedes-ul Benz al Episcopului Marchel e dăruit de Renato UsatîiMercedes-ul Benz al Episcopului Marchel este dăruit de Renato Usatîi.

Cel mai nou episod din această serie s-a consumat recent, în acest week-end, când Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a fost surprins de un cetățean în timp ce era așteptat în curtea bisericii „Șfinții Constantin și Elena” din Bălți de un autoturism de lux marca Mercedes Benz E-Classe, model 2017.

Surse apropiate lui Marchel au declarat pentru EvZ Moldova că mașina nu este înscrisă pe numele lui Marchel, dar îi aparține, fiind cumpărată pentru acesta de către nimeni altul decât liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, primar demisionar de Bălți ce se ascunde în prezent la Moscova.

Bolidul de lux și ar fi fost cumpărat undeva la finele anului 2018, începutul lui 2018, înainte ca Usatîi să își anunțe demisia de la Primăria Generală a Bălțiului.

Renato Usatîi și Episcopul Marchel sunt foarte apropiați, slujitorul lui Dumnezeu având mereu grijă să-l laude pe Usatîi pentru activitatea sa politică din Bălți. De altfel, Usatîi a păruit mai multe icoane Eparhiei de Bălți și Fălești în trecut.

„Vreau să vă mai spun că atunci când cineva sodomizează ţara, când cineva islamizează ţara, mă refer la guvernanţii noştri de astăzi, cineva se gândeşte şi la moralitate, la suflet şi la credinţa noastră, fapt ce merită toată recunoştinţa şi lauda noastră”, îi mulțumea Marchel lui Usatîi în ajunul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014 într-o scrisoare postată pe site-ul Eparhiei.

Mercedes-ul lui Marchel este un model de lux din clasa E, iar dotările sunt din gama „full-option”, ceea ce potrivit prețurilor afișate de dealerii din R. Moldova poate ridica prețul mașinii la un maxim de 104.570 de euro.

„Eu mașină am Rolls Royce și Bentley... într-o zi cu una, într-o zi cu alta”

Reporterii EvZ Moldova au stat de vorbă cu slujitorul lui Dumnezeu, Episcopul Marchel, care s-a aratat inițial foarte amabil, dar s-a iritat rapid atunci când a fost întrebat de proveniența Mercedes-ul respectiv.

„Rolls Royce, nu Mercedes... da eu vă spun foarte serios, deci eu nu Mercedes, eu mașină am Rolls Royce și Bentley... într-o zi cu una, într-o zi cu alta... mai aveți întrebări? Deci scrieți despre Bentley și Rolls Royce și dați-mi pace”, a declarat Episcopul Marchel pentru EvZ Moldova, după care a închis brusc telefonul. 

Ziarul de Gardă a scris în 2014 că Marchel , pe numele său de mirean Nicolae Mihăescu, locuieşte într-o casă de milioane de lei într-un cartier select al orașului Bălţi. Imobilul de lux, cu două niveluri, a fost trecut, în vara lui 2014, pe numele unui tânăr de doar 20 de ani, în urma semnării unui contract de întreţinere pe viaţă. La fel ca și casă, nici mașina de lux nu este trecută pe numele acestuia. 

Legăturile politice ale lui Marchel se întind și peste Nistru, acolo l-a cunoscut și pe fostul lider separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov.

Agentul electoral al lui Dodon

Dar Marchel nu a fost loial din punct de vedere politic numai lui Renato Usatîi. Episcopul s-a orientat întodeauna după partidul politic aflat pe val, astfel că nu a fost decât o chestiune de timp până să slujească și la curtea Socialiștilor și a lui Dodon.

Marchel s-a implicat activ în campanie pentru prezidențiale din noiembrie 2016, atunci când a condus un sobor de preoți care i-a îndemnat pe cetățeni să nu voteze cu lidera PAS, Maia Sandu și să o facă cu Dodon.

Dacă noi îndemnăm creştinii să nu voteze pentru Maia Sandu, reiese că-i îndemnăm să voteze pentru Igor Dodon, da, într-adevăr”, a declarat episcopul, precizând că „nu avem dreptul moral şi creştinesc să votăm pentru ea”.

Atacurile pretinsului „om al lui Dumnezeu” au coborât într-atât de mult încât a numit-o pe Maia Sandu „stearpă”, deoarece nu are copii.

De altfel, Dodon mizează pe Marchel ca agent electoral și în aceste două campanii pentru alegerile locale de la Bălți și Chișinău, și apoi la în toamnă la cele parlamentare.

Imediat, după anunțarea demisiei lui Renato Usatîi de la Bălți, Dodon a trecut pe la Eparhia de Bălți condusă de Marchel, acolo unde se realizează niște lucrări de restaurate, făcute din banii publici ai Administrației Prezidențiale.

Am discutat despre situaţia din municipiul Bălţi, despre Postul Mare şi despre pregătirile pentru sărbătorirea Paştelui din acest an, precum și despre organizarea la Chişinău a Congresului Mondial al Familiilor și despre vizita preconizată în ţara noastră a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Sanctitatea Sa Kirill”, a scris atunci Dodon pe pagina sa de Facebook.

PSRM și Dodon mizează la aceste alegeri locale și parlamentare pe Marchel ca principal agent electoral cu un rol pivotant în partea de nord a țării. Pe linie politico-bisericească, Marchel este apropiat de Patriarhia de la Moscova, căreia îi este subordonat canonic. 

De asemenea, Marchel va juca un rol important în organizarea Congresului Mondial al Familiei, o manifestație pro-familia tradițională de inspirație rusească și sponsorizată de oligarhul lui Konstantin Malofeev, apropiat Kremlinului și pus pe lista de sancțiuni a EU și SUA. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării