main logo
2817

Meningită la un liceu din Capitală. Un copil, internat în stare gravă

Un copil de 13 ani a ajuns în stare gravă la spital fiind diagnosticat cu meningită.

Meningită la un liceu din Capitală. Un copil, internat în stare gravă

Copilul a fost internat pe 26 aprilie seara la Spitalul municipal de boli contagioase de copii, transmite Știri.md.

Minorul are 13 ani și locuiește în sectorul Ciocana al Capitalei. Acesta învață la "Liceul Teoretic Petru Zadnipru" din Chișinău.

După depistarea cazului de meningită, toți copiii din clasa în care învăța băiatul au dat analize.

La două zile după ce a fost internat, băiatul a fost vizitat de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

"Mi-a fost raportat un caz de meningită agresivă. Astăzi, Darii se simte mai bine, fapt pentru care le-am mulțumit medicilor, dar și bunicei care are grijă de el de la vârsta de doi ani. După cazurile tragice din Romania, trebuie să fim vigilenți", a scris Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Datorită medicilor, viața minorului este în afara oricărui pericol. Direcția Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău ține sub control cazul.

Contactat de Știri.md, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a declarat că copilul este în stare medie.

"Băiatul a fost diagnosticat cu meningita purulentă provocată de meningicoc. Primește tratament intensiv. Este depășit stadiul de șoc gradul 2-3 și edem cerebral. Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară la ANSP", a declarat Cristina Stratulat.

Știri.md amintește că cele mai frecvente simptome ale meningitei includ: durere de cap și redoare (înțepenirea cefei) asociate cu febră, confuzie sau nivel scăzut de conștiență, vărsături și intoleranță la lumină (fotofobie) sau zgomot (fonofobie). 

De regulă, copiii prezintă numai simptome nespecifice, cum sunt iritabilitatea și somnolența. 

Conform ultimelor precizări din România, două adolescente au murit, iar alți șapte copii sunt diagnosticați cu meningită. 

Meningita (virală ori bacteriană) reprezintă inflamarea meningelor - membranele care acoperă creierul şi coloana vertebrală şi este cauzată frecvent de o bacterie sau un virus. Infecţiile apar mai ales în rândul copiilor, adolescenţilor sau tinerilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării