main logo
627

Melodia care te calmează înainte de operație la fel precum un medicament

Ascultarea celei mai relaxante melodii din lume, înainte de o intervenție chirurgicală, poate să calmeze nervii pacienților la fel de mult precum un medicament, spun cercetătorii din Statele Unite.

Melodia care te calmează înainte de operație la fel precum un medicamentFoto: tabu.ro

Ascultarea celei mai relaxante melodii din lume, înainte de o intervenție chirurgicală, poate să calmeze nervii pacienților la fel de mult precum un medicament, spun cercetătorii din Statele Unite, transmite Știri.md cu referire la tabu.ro.

O melodie, scrisă special pentru a reduce anxietatea, tensiunea arterială și ritmul cardiac, a avut rezultate foarte bune ca sedativ într-un studiu efectuat pe 157 de persoane. Cu toate acestea, pacienții au spus că ar fi preferat să-și aleagă singuri melodia preferată.

Pacienții supuși testului au primit Midazolam, un sedativ puternic, sau li s-a pus melodia Weightless a formației britanice Marconi Union, trei minute, timp în care un anestezic a fost injectat pentru a dormi o parte a corpului. 

Senzația de anxietate înainte de operație poate afecta recuperarea din cauza hormonilor de stres produși în organism.

Aranjamentul atent al armoniilor și ritmului piesei de mai sus contribuie la reducerea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a nivelului de stres. 

Medicamentele care reduc anxietatea pot avea efecte secundare și trebuie să fie monitorizate în mod constant de medici, au spus experții de la Universitatea din Pennsylvania. Muzica medicală, pe de altă parte, este practic inofensivă și economică.

Ce alte forme de muzică sunt folosite în medicină?

De-a lungul anilor, muzica a fost un instrument de neprețuit pentru medicină. Aceasta a fost utilizată în timpul operațiilor pe creier, la anumiți pacienți, precum Musa Manzini și Anna Marie Whitlock Henry, pentru a monitoriza funcția creierului.

Musa Manzini, un muzician, a cântat la chitară în timpul unei operaţii de şase ore, pentru eliminarea unei tumori pe creier, cu care se confrunta. Iar Anna Marie Whitlock Henry a cântat la flaut pe masa de operație.

Muzica de terapie a ajutat copiii cu autism. De asemenea, servește pentru a îmbunătăți memoria și calitatea vieții persoanelor care suferă de demență. 

Muzica poate vindeca, stimula și relaxa mintea și corpul în multe feluri – dar, deocamdată, oamenii de știință nu înțeleg cum.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării