main logo
1142

Medicul din Bălți condamnat pentru 16 violuri, încă în libertate

Acum 2 ani, exact pe data de 25 octombrie, Judecătoria Bălți l-a condamnat pe Stanislav Florea la 13 ani de închisoare cu executare, după ce l-a găsit vinovat că, fiind medic la Internatul Psihoneurologic din Bălți, a violat 16 paciente.

Medicul din Bălți condamnat pentru 16 violuri, încă în libertate

Chiar și în prezent, acesta se află la libertate.

Florea urma să fie încătușat în cazul în care hotărârea primei instanțe nu era să fie contestată în cea de-a doua instanță în termen de 15 zile. Dosarul său, însă, a ajuns la Curtea de Apel Bălți, transmite Ştiri.md cu referire la Realitatea.md.

Pe site-ul Curții, sunt programate o serie de ședințe de judecată începând cu luna decembrie 2016 - anul în care a fost condamnat, până în prezent.

Șefa Procuraturii de circumscripție Bălți, Tatiana Ioniță, a declarat pentru Realitatea.md că, la începutul acestei săptămâni, urmau să aibă loc dezbaterile judiciare, dar unul din judecătorii, care examinează dosarul, era plecat la un seminar. Respectiv, din imposibilitatea formării completului de judecată a fost amânată această ședință pentru 29 noiembrie 2018.

Potrivit sursei, la ultimele două ședințe, avocatul lui Florea a depus o serie de cereri, care au fost respinse, după care inculpatul nu s-a prezentat. „El a transmis că nu se poate prezenta la ședință, pentru că a fost internat la spital. Avocatul a prezentat certificatele necesare care ar demonstra veridicitatea acestui fapt”, a explicat Tatiana Ioniță.

La Curtea de Apel Bălți, procurorii vor solicita 15 ani de închisoare pentru Florea, la fel cum au solicitat și la Judecătoria Bălți. De regulă, după ce au loc dezbaterile judiciare, este pronunțată sentința. Sentința celei de-a doua instanțe intră în vigoare din momentul pronunțării.

Amintim că acest caz a fost făcut public în 2013, când o beneficiară a Internatului Psihoneurologic din Bălți a povestit că a fost violată de către medicul care o tratează. Mai târziu, în timpul investigațiilor, au fost identificate, în total, 16 victime.

Florea a fost condamnat abia după 3 ani de la inițierea procesului. În cadrul examinării dosarului, a declarat că ar fi impotent, dând de înțeles că nu ar fi putut întreține relații sexuale. El a activat la instituția cu pricina timp de 27 de ani şi a demisionat, după ce a fost inițiată cauza penală.

Realitatea.md va urmări subiectul și va reveni cu informații despre evoluția ședințelor de judecată la Curtea de Apel Bălți și decizia propriu-zisă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării