main logo
518

Medicii resping acuzațiile tinerei din Rezina, bebelușul căreia a murit

Medicii resping acuzațiile aduse de o tânără din Rezina, care susține că bebelușul ei a murit după ce sonda, prin care era hrănit, a fost introdusă în plămâni.

Medicii resping acuzațiile tinerei din Rezina, bebelușul căreia a murit

Băiețelul s-a stins din cauza pneumoniei, spune administrația Institutului Mamei și Copilului, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Când le-am cerut fișa medicală, care ar demonstra acest lucru, doctorii au refuzat să o prezinte. Ministerul Sănătății a pornit o anchetă.

„Fiind alimentat cu o sondă, aceasta a fost schimbată. În aceeași zi, a fost făcut un roentgen care arăta că sonda nu a fost introdusă în plămâni”, a menționat Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului.

Aceasta este concluzia consiliului, format în această dimineață la spital pentru a investiga cazul. Deși am cerut ca unul dintre medici să ne explice mai multe lucruri, cei de la Institutul Mamei și Copilului au refuzat. 

„Motivul este pneumonie. - Ne arătați roentgenul? - Nu îl am la mine”, a răspuns Maxim Cazacu

Iar, ulterior, responsabilii de la spital ne-au spus că nu pot să prezinte documentul, pentru că acesta conține date cu caracter personal. În același timp, mama bebelușului ne-a spus ieri că nici ea nu a reușit să primească fișa medicală a băiețelului după deces. 

Ministerul Sănătății s-a autosesizat. Autoritățile au anunțat că vor verifica informațiile mamei și vor prezenta concluziile pe 19 aprilie. Nicoleta Corja spune că a apelat la un avort și va merge în judecată, pentru a-și face dreptate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării