main logo
1624

Medicii nu vor primi salarii majorate. Vlah: Abordare discriminatorie

Salariile medicilor nu va fi majorat din 1 ianuarie 2023. Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah și-a exprimat nemulțumirea. „În viitor, acest lucru va duce la o deteriorare a situației deja dificile din sistemul de sănătate și la o scădere a calității serviciilor medicale”, a menționat Vlah.

Medicii nu vor primi salarii majorate. Vlah: Abordare discriminatorieFoto: știri.md

"Deficitul de cadre medicale în sistemul de sănătate din Republica Moldova ajunge la 35%", spune Vlah, transmite Știri.md.

"Specialiștii de profil și medicii de familie nu mai sunt suficienți nu doar în raioane, ci și în mun. Chișinău. Oare cum încearcă Guvernul Republicii Moldova să rezolve această problemă? 

În proiectul de buget pentru anul 2023, autoritățile au prevăzut indemnizații lunare în valoare de 1300 de lei pentru toate categoriile de "Angajați din sectorul bugetar", cu excepția angajaților instituțiilor medicale. La sfârșitul acestui an, doar această categorie de "Bugetari" a fost exclusă din numărul celor care aveau dreptul la un ajutor unic în sumă de 3000 lei. 

Regret, că Guvernul își permite o abordare de discriminare faţă de medici. În viitor, acest lucru va duce la o deteriorare a situației deja dificile din sistemul de sănătate și la o scădere a calității serviciilor medicale", a conchis Vlah.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării