main logo
539

Medicii din Găgăuzia vor beneficia de cursuri de perfecţionare în Turcia

Un grup de medici din UTA Gagauz-Yeri vor fi instruiţi în cadrul unor cursuri de perfecţionare, organizate în Turcia.

Medicii din Găgăuzia vor beneficia de cursuri de perfecţionare în Turcia

Printre specialiştii care vor beneficia de studii vor fi chirurgi şi medici de diferite profiluri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Proiectul de îmbunătăţire a competenţelor medicilor din autonomia găgăuză este realizat cu susţinerea Agenţiei Turciei pentru Cooperare Internaţională (TIKA), potrivit Svetlanei Duleva, şeful Direcţiei regionale pentru sănătate şi protecţie socială.

„În autonomie s-a deschis un nou centru diagnostic, dotat cu echipament modern, edificat cu ajutorul guvernului Turciei. Or, dat fiind acest fapt, avem nevoie de medici cu pregătire foarte bună şi nivel sporit de calificare. De aceea, în clinicile din Turcia vor merge pentru instruire chirurgi, cardiologi, neuropatologi, specialişti pentru tomografie computerizată, pediatri ş.a.”, a explicat pentru gagauzinfo.md Svetlana Duleva.

Cheltuielile pentru cursurile de perfecţionare a medicilor din UTA Gagauz-Yeri vor fi acoperite de TIKA. Instruirea va începe în luna septembrie.

Pe parcursul anilor, Agenţia Turciei pentru Cooperare Internaţională a realizat şi a sprijinit în autonomia găgăuză mai multe proiecte sociale, oferind donaţii tehnice, ajutoare materiale, pentru instituţii şi populaţia defavorizată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării