main logo
804

Medici moldoveni au plecat în România: Este necesar să ne unim forțele

Cei 22 de medici și 10 paramedici moldoveni au plecat, în această dimineață, în România pentru a ajuta colegii din țara vecină.

Medici moldoveni au plecat în România: Este necesar să ne unim forțele

Cu această ocazie, premierul Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj și cu un îndemn către cetățeni, transmite Știri.md.

”La nivel global am ajuns acum la tragicul anti-record de aproape 5 milioane de decese din cauza pandemiei. Umanitatea resimte o povară grea.

Din păcate, România a ajuns pe primul loc la numărul de decese zilnice de COVID.

În această situație gravă, Guvernul Republica Moldova vine cu un gest de susținere prin delegarea a 22 medici și paramedici pentru a ajuta spitalele din România.

Este necesar să ne unim forțele”, a declarat premierul.

”Vaccinarea este unica șansă de a opri decesele și suprasolicitarea sistemului medical”, a mai adăugat Natalia Gavrilița.

Cei 11 medici și 11 asistenți/asistente medicale care pleacă azi în misiune sunt din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Medicină Urgentă, spitalelor raionale Glodeni, Dondușeni și Stefan Vodă. Majoritatea acestora sunt specialiști în terapie intensivă și toți au experiență de tratament a pacienților cu COVID-19. 

Membrii celor 2 echipe de paramedici SMURD sunt angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, (subdiviziunile Chișinău și Bălți). Împreună cu aceștia pleacă spre Iași și 3 autospeciale din Chișinău, Bălți și Ungheni. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării