419
0
Medici din Israel, cu diplome false moldovenești. Reacția Procuraturii Anticorupție
419
0

Procuratura Anticorupție informează că a inițiat o investigație preliminară în vederea pentru a afla dacă au fost implicați funcționari publici din Republica Moldova în scandalul diplomelor false a medicilor din Israel.

Potrivit Anastasiei Mihălceanu, purtătoarea de cuvânt al instituției, procurorii vor investiga dacă faptele infracționale s-au produs pe teritoriul țării noastre, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Totodată, ea a precizat procurorii nu cunoșteau despre situația respectivă, investigația fiind la o etapă incipientă.

Amintim că, ministerul Sănătății a anunțat în legătură cu sandalul dat că vor fi examinate toate dosarele studenților din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, de la admitere până la eliberarea diplomelor de licență. În acest sens, a fost formată o Comisie, din care fac parte reprezentanții Ministerului Sănătății și Educației.

În același timp și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a precizat că, până la acest moment, instituția nu a înregistrat nicio solicitare oficială din partea Statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii, eliberate de universitate sau a unor persoane implicate în cazul dat.

Menționăm că în Israel 40 de medici și farmaciști au fost reținuți pentru că ar deține diplome de studii false obținute în Armenia. Potrivit vesty.co.il, oamenii legii consideră că diplomele sunt fictive deoarece suspecții le-ar fi primit fără a termina toți anii de studiu. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter