main logo
658

Medici de la un spital din Capitală, acuzați că au pus diagnostic greșit unui copil

Două mame îi acuză de neglijență pe medicii de la spitalul numărul unu pentru copii din Capitală.

Medici din Capitală, acuzați că au pus un diagnostic greșit

Una din ele spune că i s-ar fi pus un diagnostic greșit copilului său. Iar cealaltă afirmă că a fost trimisă să-și trateze micuțul acasă, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Nu am reuşit să discutăm cu administrația spitalului, dar un medic ne-a spus că în instituție nu sunt locuri suficiente pentru toți pacienții.

Diana are un copil de un an și șapte luni. În seara de 7 ianuarie micuțul a făcut febră, așa că femeia a sunat la ambulanță și a fost dusă la spitalul clinic municipal pentru copii numărul 1.

În perioada în care s-a aflat la spital cu copilul, Diana a cunoscut-o pe Elena, o altă mamă, micuțul căreia era internat în aceeași secție. Prin telefon, Elena ne-a povestit că un medic de la această instituție medicală i-ar fi pus copilului diagnoză greșită, spunându-i că micuțul are pneumonie.

A doua zi, un alt doctor i-a spus că este vorba despre o răceală și a trimis-o să-și trateze copilul acasă. Văzând că băiețelul se simte rău în continuare, femeia a mers la un spital privat din capitală. 

Nu l-am găsit astăzi la muncă pe șeful spitalului. Fără să știe că este filmat, unul dintre medicii de acolo ne-a spus că starea celor doi copii nu era foarte gravă și că aceștia puteau fi tratați și acasă. 

„Avem doar 100 de paturi, dimineață erau 172 de bolnavi, unde să-i cazăm pe toți. Îi cazăm doar pe cei mai urgenți. -Este o mămică care a mers la spital privat. - Caută condiții, mamele în ziua de azi sunt tare șubrede ascultați-mă pe mine că eu lucrez aici de 45 de ani”.

Nu am reușit să aflăm astăzi de la Administrația Spitalului Clinic Municipal de Copii numărul 1 detalii despre aceste două cazuri, dar nici motivul pentru care în instituție nu există locuri suficiente pentru bolnavi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării