main logo
5580

Medicamente periculoase, găsite într-un spital părăsit: Reacții oficiale

După ce portalul Știri.md a publicat un material despre zeci de kilograme de medicamente descoperite într-o clădire părăsită a fostului spital psiho-narcologic din localitatea Dermengi al raionului Taraclia, autoritățile s-au autosesizat.

Medicamente periculoase, găsite într-un spital părăsit: Reacții oficiale

Astfel, după ce am expediat o scrisoare oficială privind acest caz, Agenția Națională de Sănătate Publică a expediat un răspuns redacției Știri.md, prin care ne anunță că vor fi întreprinse un șir de măsuri.

Totuși, ANSP susține că această problemă ține de competența primăriei din localitatea dată și, respectiv, le cere responsabililor să se implice pentru a rezolva problema.

"Dat fiind faptul că edificiul dat se află în gestiunea autorităților locale, solicităm implicarea și rezolvarea problemei date în mod prioritar de către toate subdiviziunile competente ale administrației publice locale.

În scopul evitării pericolului major al securității vieții cetățenilor, solicităm să restricționați de urgență accesul populației atât pe teritoriul fostului spital cât și în spațiile unde se află împrăștiate medicamente și alte produse devenite inutile (deșeuri)", se arată în scrisoare expediată redacției noastre.

Totodată, contactat de Știri.md, pentru a primi o reacție oficială de la primăria Budăi (localitatea Dermengi este atribuită primăriei Budăi), primărița Galina Terzi ne-a spus că este mirată de imagini pe care le-a văzut și ne asigură că în fosta clădire a spitalului nu este nici urmă de vreun medicament.

"Spitalul psiho-neurologic nu mai funcționează deja de 14 ani. Atunci când s-a decis să-l închidă, din clădire a fost evacuat absolut totul, de la mobilier până la medicamente. La moment, această clădire este pustie, însă cu trecerea anilor e și normal că s-a transformat într-o ruină. Ea este scoasă deja de ceva timp la licitație, însă până acum nu s-a oferit nimeni să o cumpere", ne-a spus Galina Terzi.

Întrebată dacă cineva are grijă de teritoriul pe care se află spitalul și dacă accesul oamenilor este restricționat, aceasta ne-a răspuns că: "Da, clădirea este păzită".

"Pe teritoriul dat se află un paznic, este vorba despre o femeie care e și consilier în cadrul primăriei din localitatea. Totodată, acolo accesul persoanele este interzis și nu putem înțelege cum aceștia tineri ar fi pătruns în clădire. Imediat după ce am primit solicitarea și pozele am sunat femeia care păzește să întreb care e situația și ea m-a asigurat că nu sunt medicamentele din imagini acolo. Probabil tinerii le-ar fi adus cu ei în geanta pe care o vedeți și în poze. Vă asigurăm că fotografiile sunt trucate", ne-a mai spus primărița.

Știri.md amintește că în redacția noastră au fost expediate zeci de imagini cu medicamente periculoase împrăștiate în clădirea fostului spital psiho-neurologic din localitatea Dermengi, raionul Taraclia

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării