Medic nutriționist, despre beneficiile pe care le au nucile verzi
Medicul nutriționist Sergiu Munteanu susține ca nucile verzi sunt nu doar o sursă incredibilă de Vitamina C și iod, în formă pură, dar mai au și o serie de întrebuințări atât în nutriție, cât și în terapie.

În cadrul unui interviu pentru Prima Oră, nutriționistul a menționat că nucile sunt pline de vitamine atunci când ele sunt verzi și ușor se pot străpunge, transmite Știri.md.
"Nuca verde conține de 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâia. Practic mai mult de 10 ori decât ardeiul gras. Este ideală pentru imunitate.
Vitamina C ajută colagenul sub piele să se sintetizeze calitativ, astfel încât pielea să fie elastică și hidrofilă. Noi foarte mult subestimăm nuca, deoarece aceasta este un super produs care poate fi folosit în multe domenii.
Nucile conțin iod, ceea ce este foarte bine pentru glanda tiroidă. În nucă este iodul care mai ușor se absoarbe de organism", a menționat medicul.
Totodată, nutriționistul a avertizat că este periculos consumul de nuci verzi pentru persoanele care au hiperfuncția de glandă tiroidă sau ulcer stomacal.
"Dacă îi oferim mai mult iod se divizează mai mulți hormoni și se agravează procesul, de aceea ar fi bine de consultat medicul endocrinolog. Celor care au ulcer stomacal le este contraindicat consumul acestor produse", a mai spus nutriționistul.