main logo
13442

Medic de la Urgență: Nu vă mai bateți joc de noi. Stați acasă

„Suntem supraobosiți, sleiți de puteri, sătui de tot ce se petrece în jurul nostru, de vorbe frumoase la televizor, promisiuni ce nu se adeveresc și oameni iresponsabili”, a scris un medic pe o rețea de socializare.

Medic de la Urgență: Nu vă mai bateți joc de noi. Stați acasăColaj: știri.md

O angajată al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a postat pe o rețea de socializare un mesaj adresat cetățenilor și autorităților, transmite Știri.md.

Aceasta i-a rugat insistent pe oameni să stea acasă și să nu cheme ambulanța fără vreun motiv, să evite plimbările prin parcuri și să se mai gândească din când în când și la personalul medical care, zilnic, își pune viața în pericol.

„Lucrăm pentru că vrem ca voi, cei care stați acasă, să fiți bine, cei de la care se cere doar să păstrați carantina, să nu știți cum e să fii cu COVID19 și prin ce trec persoanele confirmate ajunse pe paturile din spitale .

Cei care toată ziua se primblă prin parcuri, magazine și își aduc aminte la orele 03:00 - 04:30 că, posibil, să fie infectați pentru că au fost în contact cu cineva când, ziua, își primbla câinele prin parc, gândiți-vă pentru un minut cum ne simțim noi, cei care tot avem toate șansele să ne infectăm, care mai avem dureri de cap, spate, picioare, pentru că toată ziua fugim, urcăm scări cu gențile în spate și la urmă primim replici - „aista vi-i lucru?”, „pentru asta sunteți plătiți?”, „am tot dreptul să vă chem chiar dacă nu am nimic, eu sunt asigurat”, „da ce vi-i jăli de un test să-mi faceți?”.

Noi suntem gata să vă ajutăm atunci când aveți nevoie de ajutor. Dar vă rog nu vă mai bateți joc de noi, nu ne mai presați cu lucruri inutile, dacă știți să ne faceți controlate asigurați-vă că ne-ați dotat cu tot necesarul, dacă ați solicitat serviciu de urgentă asigurați-vă că chiar aveți o urgentă majoră, nu ne solicitați când nu este cazul, e destul câtă bătaie de joc avem.

Noi tot suntem oameni ca voi, care avem acasă familii, care vrem să ajungem acasă a doua zi pentru că ne așteaptă cineva. Noi tot ne obosim. Sunt zile când suntem gata să cedam în fața la tot și să plecăm acasă și la sigur asta se va întâmpla într-o zi.

Voi bateți din palme și strigați eroi, noi plângem și dăm mâinile în jos.

Voi stați acasă la cald, sătui, la televizor – noi alergăm prin ploaie, glod, vânt, uzi, murdari, flămânzi.

Oameni, conducere, șefi – terminați să vă bateți joc de noi, medici, felceri, asistenți medicali, infirmieri, șoferi... suntem predispuși mai mult ca oricare din voi la infectarea cu Covid-19, suntem predispuși și la multe alte boli, dar suntem aici ca să vă ajutăm, nu ca să vă bateți joc se noi...

Înainte ca să solicitați Serviciul 112 asigurați-vă că aveți o urgentă. Vrem și noi liniște și odihnă”, a scris o tânără angajată al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării