main logo
2179

Medic acuzat de malpraxis: Copil mort la o lună după naștere

Durere fără margini pentru o familie din Chișinău. Au așteptat nouă luni venirea fetiței pe lume, dar s-au bucurat de ea... doar o lună.

Medic acuzat de malpraxis: Copil mort la o lună după naștere

Pe o rețea de socializare femeia povestește cu durere despre chinurile prin care a trecut la naștere.

Pe 25 mai femeia a născut la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 și susține că medicul a fost doar de câteva ori la ea, și mai mult era verificată de rezidenți și moașe.

Din spusele mamei, ziua i s-a făcut un USG care a arătat că fătul are ombeliculul în jurul gâtului, iar medicul i-a rupt apele fără a consulta fișa medicală.

Seara, până la naștere moașa i-a spus mamei că nu se simt bătăile inimii fătului, iar medicul obstetrician ginecolog a venit prea târziu și a primit nașterea când nou-născutul deja nu mai respira.

Ulterior, fetița a fost internată în secția de reanimare, iar pe 21 iunie a decedat.

Atât mama, cât și rudele familiei susțin că vinovat de decesul copilului ar fi medicul instituției, care nu a venit mai devreme pentru a primi nașterea și a ajuta mama.

Contactat de Știri.md, medicul acuzat de malpraxis a respins acuzațiile:

„A fost acordată asistența medicală necesară, toți erau pe loc, eu și moașele. Copilul s-a născut cu pulmonii infectați. Imediat a fost trimisă și placenta la examinare și s-a stabilit că și aceasta a fost infectată.", a declarat medicul acuzat.

Totodată directorul ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, Iurie Dondiuc, a declarat pentru Știri.md că urmează să fie formată o comisie care va investiga cazul.

Familia fătului decedat urmează să scrie o plângere pe acest caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării