main logo
412

Mecanismul autorizării în transportul Moldova-Italia va fi eficientizat

Cererile privind autorizarea serviciilor regulate de transport persoane dintre Moldova și Italia trebuie să fie depuse de către ambii operatorii de transport concomitent la ministerul competent al fiecărei părți.

Mecanismul autorizării în transportul Moldova-Italia va fi eficientizat

Despre eficientizarea mecanismului de autorizare a serviciilor regulate de transport persoane s-a discutat la ședința Comisiei interguvernamentale moldo-italiene în domeniul transportului rutier internațional, desfășurată la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

De asemenea, atunci când unul dintre operatorii de transport nu întrunește cerințele legale stabilite, partenerului acestuia i se va oferi o perioadă de 30 zile calendaristice pentru identificarea altui partener, fără a pierde aprobarea cererii pe parcursul perioadei menționate. 

Această posibilitate poate fi utilizată maximum de două ori, iar dacă perioada de timp acordată expiră, dreptul de deservire a cursei se abrogă.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul discuțiilor, membrii delegațiilor au analizat modul în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea bilaterală, în scopul identificării unor soluții eficiente pentru operatorii de transport a celor două țări.

Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-italiene în domeniul transportului rutier internațional a avut loc în perioada 16-17 aprilie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării