main logo
716

Material de construcție îmbibat cu substanțe chimice, furat la Taraclia

Materiale de construcție îmbibate cu substanțe chimice au fost furate la Taraclia, de pe teritoriul unui depozit unde anterior s-au păstrat pesticide uscate și lichide neidentificate.

Material de construcție îmbibat cu substanțe chimice, furat la TaracliaFoto: IPM

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în perioada 2013-2014, forțele Ministerului Apărării al Republicii Moldova au scos din depozitul central situat pe teritoriul Primăriei municipiului Taraclia pesticide uscate și lichide neidentificate, transmite Știri.md.

Astăzi, din clădirea depozitului de pesticide nu a mai rămas aproape nimic, cea mai mare parte a materialului de construcție a fost furat și după toate probabilitățile a fost folosit pentru lucrări de construcții în sectorul privat al orașului Taraclia. 

Având în vedere că acest material de construcție este îmbibat cu substanțe chimice cancerigene, care provoacă boli cronice incurabile, IPM îndeamnă oamenii să se gândească la ce au adus acasă.

IPM subliniază că sănătatea cetățenilor și protecția mediului înconjurător sunt prioritățile de bază ale inspectorilor de mediu.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării