main logo
403

Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontieră

Autoritățile vor aplica măsuri suplimentare de fluidizare a traficului în punctele de trecere, situate la graniță cu Ucraina, până la sfârșitul lunii august.

Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontieră

Asta pentru că mulți moldoveni vor pleca să petreacă pe litoralul Mării Negre minivacanța, transmite Știri.md.

"În această perioadă, ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de călători și mijloace de transport în punctele de trecere Palanca, Tudora, Criva, Otaci, Mirnoe și Giurgiulești-Reni. 

Conform unei analize a datelor statistice din ultimele zile, dar și comparativ cu anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt la început de săptămână și în zilele de weekend, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineața (06:00 – 09:00), după masă (16:00 – 18:00) și seara târziu (20:00 – 22:00)", se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

Astfel, polițiștii de frontieră recomandă călătorilor să aleagă pentru traversarea frontierei și punctele de trecere din proximitatea celor mai solicitate, (exemplu: pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Totodată, înainte de a porni spre frontieră să se consulte aplicația de pe pagina oficială Trafic Online, care estimativ prezintă media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. 

"În situațiile de aflux de călători și mijloace de transport vom lua toate măsurile necesare pentru nu permite formarea rândurilor, crearea de disconfort participanților la trafic și apariției unor neînțelegeri la trecerea frontierei de stat", se mai menționează în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării