main logo
10132

Măștile medicale devin obligatorii în spațiile publice închise din Chișinău

Începând cu data de 7 mai, în toate spațiile publice închise – spații comerciale, farmacii etc. – este obligatorie purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului.

Măștile devin obligatorii în toate spațiile publice închise din ChișinăuFoto: curierulnational.ro

Prevederea se conține într-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit dispoziției, administratorii locațiilor enumerate nu vor permite cetățenilor accesul fără mijloace de protecție.

Nerespectarea prevederilor Comisiei pentru Situației Excepționale, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Acoperirea nasului și a gurii este obligatorie de luni, 4 mai, în transportul public din Chișinău.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 130 de decese din cauza COVID-19, iar peste 1.000 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării