main logo
722

Măști speciale pentru copiii hipoacuzici au fost donate de Delegația UE

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a donat un lot de echipamente de protecție pentru instituția municipală de învățământ cu profil special nr. 12 din Capitală.

Măști speciale pentru copiii hipoacuzici au fost donate de Delegația UE

Lotul conține măști de protecție reutilizabile. Acestea facilitează comunicarea dintre profesor și copil, datorită faptului că sunt transparente în zona cavității bucale, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Prezentă la eveniment, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a mulțumit ambasadorului UE Peter Michalko pentru suportul oferit, menționând că prin aceste acțiuni este asigurat dreptul la educație pentru acești copii cu necesități speciale.

„Comunicarea este foarte importantă într-o societate. Aceste măști îi vor ajuta mult pe pedagogi în predarea orelor ca să fie expliciți și înțeleși de cei mici. 

La fel, copii vor putea interacționa între ei, stimulând comunicarea”, a declarat Angela Cutasevici, citată într-un comunicat de presă al Primăriei capitalei.

Școala specială nr. 12 este unica instituție din municipiul Chișinău care instruiește și recuperează copii cu deficiențe de auz cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani. 

În prezent, aici studiază 73 de copii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate, dintre care 48 de elevi sunt în clasele gimnaziale. 

Instituția de învățământ a fost fondată în 1981.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării