main logo
1410

Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi evacuate

Să nu vă mirați dacă vă parcați mașina neregulamentar și nu o mai găsiți acolo.

Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi evacuate

Oamenii legii au început să le evacueze după ce a intrat în vigoare noul regulament în acest sens, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Cei de la Paza MAI spun că în două săptămâni au ridicat zeci de autoturisme, care au ajuns la parcările ministerului de interne. Toate costurile de evacuare sunt suportate de șoferi.

Mașinile parcate în locuri interzise sau care îngrădesc trecerea pietonilor sau a altor automobile vor fi evacuate de Serviciul de Paza al MAI, imediat ce vor fi observate de oamenii legii.

În cazul în care conducătorul auto reușește să ajungă la fața locului până la ridicarea automobilului, atunci el se va alege doar cu o amendă de până la o mie cinci sute de lei.

În cazul în care mașina este totuși evacuată, aceasta ajunge la una dintre parcările dirijate de ministerul de interne.  Așa că pe lângă amendă, șoferul va fi nevoit să achite și costul serviciului de evacuare, dar și cel de parcare. 

Un simplu calcul ne arată că numai pentru o zi, timp în care mașina staționează în parcarea MAI, șoferii trebuie să plătească în jur de 360 de lei.

Dacă mai adăugam cei în jur de 300 de lei cheltuiți pentru serviciul de evacuare, dar și amendă maximă de 1.500 de lei, costul unei parcări neregulamentare depășește suma de 2 mii de lei.

Noul regulament privind modul de ridicare, transportare, depozitare și restituire a mijloacelor de transport în procesul de constatare a contravențiilor a fost adoptat la 22 iunie și a intrat în vigoare acum două săptămâni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării