main logo
19584

Mașină distrusă după alimentarea la benzinărie. Explicația Rompetrol

Un bărbat susține că și-a distrus mașina după ce s-a alimentat la una din benzinăriile Rompetrol din Chișinău.

Mașină distrusă după alimentarea la benzinărie. Explicația Rompetrol

Pe o rețea de socializare bărbatul a postat imagini în care se vede că vopseaua mașinii de sub gura rezervorului a fost deteriorată , transmite Știri.md.

De vină ar fi benzina Efix95, susține bărbatul, care a menționat că autoturismul îl are de 5 ani și nu a fost vopsit niciodată.

Postarea șoferului a adunat sute de distribuiri, iar mai mulți șoferi s-au împărțit în două tabere: cei care susțin că rețeaua Rompetrol ar fi vinovată și că nu ar fi prima neregulă la aceștia, și a doua parte, care susțin că problema nu este în calitatea carburantului, ci în mașină.

Solicitați de Știri.md, I.M Rompetrol Moldova S.A a venit cu o reacție oficială:

"Compania a întreprins toate demersurile interne pentru verificarea trasabilității și calității carburantului pretins că a fost alimentat de persoana respectivă în benzinăria Rompetrol din municipiul Chișinău.

Vă asigurăm că produsele petroliere comercializate de Rompetrol Moldova în rețeaua stațiilor de distribuție carburant operate respectă în integralitate parametrii și specificațiile tehnice prevăzute de reglementările legale în materia condițiilor de introducere pe piață a acestui tip de produse.

În urma finalizării procedurilor interne, a reieșit că produsul benzină Efix 95 comercializat în data de 03.03.2019 în stația de pe strada Pan Halipa nr.9 a fost verificat în prealabil în depozitul deținut de companie.

Rezultatul a fost pozitiv, produsul fiind în acord cu specificațiile tehnice cerute de lege.

În acest sens vă atașăm Raportul de Încercări nr: 08927 din 06.03.2019, rezultat al testării probelor benzinei Efix 95, prelevate la data de 23.02.2019, Raportul de Încercări nr: 07878 din data 01.03.2019, al probelor prelevate din depozitul de produse petroliere Rompetrol Moldova, Certificatul de Conformitate nr. de înregistrare OCP MD 015 13C 45594-18, pentru lotul importat de produse petroliere de 10.000 tone.

Laboratorul de testare a produselor petroliere - Rompetrol Quality Control, cel care a efectuat verificările și a emis respectivele rapoarte de încercări, reprezintă organism recunoscut care realizează activitatea de eșantionare, fiind acreditat de RENAR, în conformitate cu SR EN ISO/CEI 17025 din 2001, autorizat și nominalizat în cadrul anexei la Ordinul MEC nr. 527/2006, pentru aprobarea Listei organismelor recunoscute care realizează activitatea de eșantionare.

Gama de carburanți Efix este produsă la Petromidia, cea mai performantă rafinărie din sud-estul Europei și cea mai mare din România. 

Folosind o tehnologie de ultimă generație și bazat pe o combinație optimă de aditivi și compuși activi, Efix protejează motorul autoturismului, curăță supapele și injectoarele, reduce consumul de carburant și crește perfomanța motorului. 

Calitatea produselor Efix este verificată constant din punctul de extracție și până ajung la pompă, fiind testate în Laboratorul Centrului de competență pentru combustibili și lubrifianți din Germania.

Precizăm, de asemenea, că zilnic, în Stația de distribuție produse petroliere Rompetrol, situata în mun. Chișinău, str. Pan Halipa, nr.9, se alimentează cca 80 clienți și nu a existat nicio altă sesizare cu privire la calitatea carburantului comercializat. 

Mai mult ca atât, în adresa Rompetrol Moldova, timp de 16 ani de activitate pe piață, nu au parvenit sesizări de acest gen.

Astfel, putem cu precizie menționa că nu există o legătură cauzală dintre alimentarea automobilului prezentat în poză, la stația de distribuție produse petroliere Rompetrol și deteriorarea vopselei, la care se face referire. 

În același timp, nu suntem în măsura și nu dorim să speculăm privind o posibilă cauză a situației respective (calitate lucrare reparație, vopsea, timp de uscare sau alte produse/lichide folosite)", se arată în reacția oficială Rompetrol Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării