main logo
100151

Mărturiile vecinilor despre tânăra împușcată de iubitul ei la Hâncești

Tânăra de 23 de ani, împușcată de iubitul său într-un sat din raionul Hâncești, era asistentă medicală la Spitalul Sfânta Treime din Capitală.

Mărturiile vecinilor despre tânăra împușcată de iubitul ei la Hâncești

Tânărul care și-ar fi pus capăt zilelor a cerut-o în căsătorie în luna august, ne-au spus vecinii, transmite Știri.md cu referire la tv6.md.

Tot ei spun că motivul ar fi gelozia, iar colegii fetei susțin că ea avea planuri mari de viitor și dorea să avanseze în carieră.

Potrivit Poliției, totul s-a întâmplat după ce bărbatul de 28 de ani venise acasă la părinții iubitei sale, în vârstă de 23 de ani, care urma să îi devină soție.

La un moment dat, între ei s-ar fi iscat un conflict, iar tânărul i-ar fi amenințat pe toți cu moartea. 

Speriat, tatăl fetei a ieșit din locuință pentru a chema Poliția, iar în urma lui a auzit mai multe împușcături din armă.

Veniți la fața locului, oamenii legii au depistat în locuință două cadavre: cel al tinerei, care a fost împușcată, și cadavrul bărbatului, care s-a sinucis cu aceeași armă.

Tragedia s-a produs în casa părintească a fetei. Potrivit vecinilor, tânăra locuia la Chișinău, iară mama ei este plecată peste hotare. Tot ei afirmă că nu au auzit nimic suspect noaptea, iar despre nenorocire au aflat abia dimineață. Tinerii s-au logodit în luna august, urmau să se căsătorească și nimeni nu s-a așteptat la un asemenea final tragic.

Vecin din Hâncești: „Dimineață la ora 06:00 am văzut. Am ieșit să mă duc la Hâncești și, când am ieșit, am văzut aici mașini. Mașina asta care transportă cadavrele și m-am gândit că poate s-a întâmplat un accident. Nu m-am gândit la așa ceva. A fost o fetiță de nota 10”.

Vecină din Hâncești: „Nu cunoaștem nimic. Ne-am trezit dimineața și am auzit că vecina nu este. – Împușcături ați auzit? – Nu. Nu am auzit nimic. O fată extraordinar de cuminte și deșteaptă. Toată lumea din sat poate să vă spună asta. Pe băiat nu îl cunoaștem. I-am văzut când veneau de vreo două ori la părinți. Ei locuiau la Chișinău, nu acasă”.

„Niciodată nu am auzit ceartă. Mereu i-am văzut veseli”.

„De multe ori îi vedeam acasă când veneau. Dar nu am auzit nimic de rău”. 

Tânăra își făcea studiile la Universitatea de Medicină din Capitală, iar din 2019, de la absolvirea Colegiului de Medicină, activa în calitate de asistentă la Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”. Ea își mai câștiga banul și din meditații cu elevi de liceu. Colegii ei sunt șocați de cele întâmplate. Aceștia spun că fata avea planuri mari de viitor și dorea să avanseze în carieră.

Rodica Paciu, asistentă medicală la Spitalul ”Sfânta Treime”: „Făcea lecții cu fetița mea, lecții de matematică. Ultima dată am fost la o nuntă împreună la o colegă de-a noastră. Au fost foarte veseli ambii. I-am spus că așteptăm ca să ne inviți la tine la nuntă. Ne-am cuprins și a spus: da, neapărat, suntem viitori miri. El avea față de ea o dragoste nebună, foarte mult o iubea. În noaptea de nuntă numai cuprinși au stat toată noaptea”.

Maria Buza, asistentă medicală la Spitalul ”Sfânta Treime”: „Suntem foarte întristați și îndurerați toți. Cele mai frumoase cuvinte sunt despre ea. A fost și deșteaptă, și frumoasă, și cuminte, și cumsecade. Avea perspectivă, gânduri frumoase. Avea un viitor. Chiar vineri am stat cu ea și am discutat o oră”.

Pe pagina de Facebook, cuplul părea foarte fericit împreună, iar ultimele poze au fost postate în luna august, urmate de un mesaj emoționant: ”A spune cuiva te iubesc e o invitație la veșnicie”, a scris tânăra în dreptul fotografiilor de la ceremonia de logodnă.

Poliția susține că iubitul tinerei deținea arma legal și anterior nu s-a aflat în vizorul oamenilor legii. Cazul este cercetat într-o anchetă penală în care se încearcă stabilirea tuturor circumstanțelor care au provocat o astfel de tragedie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării