main logo
3970

Martor: Un medic beat, filmat în timp ce fumează în spitalul din Drochia

Un medic din Drochia a fost filmat de rudele unui pacient în timp ce fuma pe holurile spitalului raional. Mai mult, acesta era în stare de ebrietate, iar din imagini se vede că avea pantalonii urinați. Conducerea instituției a refuzat să vorbească cu presa despre acest incident.

Martor: Un medic beat, filmat în timp ce fumează în spitalul din DrochiaColaj: știri.md

Natalia Lisnic spune că a ajuns aseară la internare cu o rudă care se simțea foarte rău. Așa cum a fost nevoie de un anesteziolog reanimatolog, medicul de gardă a apelat la colegul său Ghenadie Guțu, care a venit să acorde ajutor pacientului în stare de ebrietate și cu o țigară aprinsă, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

„Am avut nevoie de reanimatolog, el a intrat de afara într-o stare extravagenta, în stare de ebrietate, servit, a fumat în incinta spitalului. S-a coborât de la etajul trei până în secția de reanimare cu țigara aprinsă. Pantalonii așa cum a făcut treburile și uzi, așa cum ați văzut pe poze. 

Eu am refuzat ajutorul lui și am chemat sora medicală, pentru că el era într-o stare în care nu am permis să apropie de bolnav. El abia se ținea pe picioare”, a declarat Natalia Lisnic.

Pe medicul Ghenadie Guțu l-am găsit în curtea spitalului, în stare de ebrietate, acesta a încercat să explice ce s-a întâmplat.

„Eu cu doamna nu am vrut să vorbesc. – De ce? – Deatâta că vroia să ma facă că sunt în stare de ebireate. – Dar erați în stare de ebrietate? Nu era în stare de ebietate. – Dar de ce fumați? – Domnule așa e lucrul meu, de 30 de ani lucrezi, fiecare noapte vin bolnavi care pot să moară, așa e modul meu de viață”, a spus medicul Ghenadie Guțu.

Comportamentul medicului i-a revoltat pe locuitorii orașului Drochia.

„Fum de țigară încă și starea asta de ebrietate, poate el nu înțelege dar un copil sa vadă, fumul de țigară pentru un copil e periculos și pentru un bătrân tot, mai ales că aici vin pacienți cu deferite maladii.”

„Nu e frumos, dacă a făcut el un om cu carte așa, apoi de la un țăran simplu ce să ceri.”

„Nu e normal să fumezi acolo, copii vin acolo.”

„Conducerea trebuie sa ia măsuri, în primul rând cu cei de mai sus. Ce pildă poate să ia un copil de la el dacă așa procedează”, au spus oamenii.

Conducerea Spitalului Raional Drochia recunoaște că nu este pentru prima dată când medicul vine în stare de ebrietate la serviciu.

„Acest medic a fost trimis acum trei săptămâni la Chișinău, în staționarul de narcologie pentru a se trata de alcoolism cronic. Pe data de 20 a venit cu extrasul că a primit cursul de tratament, pe 21 a fost inclus în grafic și tot pe 21 l-am suspendat din grafic pentru că era, l-ați văzut cum era. 

Dumnezeu cu dânsul, mai mult el nu este lucrătorul nostru”, a declarat prin telefon, directorul Spitalului Raional Drochia, Iurie Babin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării