main logo
800

Marșul solidarității Sunt ok, desfășurat fără incidente majore

Marșul solidarității organizat în cadrul festivalului Moldova Pride de comunitatea LGBT, astăzi, 19 mai, în capitală, s-a desfășurat fără incidente majore. Cel puțin aceasta anunță Inspectoratul General al Poliției.

Marșul solidarității Sunt ok, desfășurat fără incidente majore

„Polițiștii, carabinierii și alți angajați ai MAI au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere, transmite Ştiri.md cu referire la unimedia.info.

Aceste rezultate se datorează atât cetățenilor, organizatorilor dar și participanților la eveniment, care au înțeles necesitatea tuturor măsurilor preventive adoptate de Poliție și au răspuns pozitiv acestui parteneriat în interesul siguranței și al securității”, se arată într-un comunicat de presă.

Menționăm că 18 mai, comunitatea LGBT a desfășurat marșul solidarității „Sunt ok”, organizat în cadrul festivalului Moldova Pride.

Campania „Sunt Ok” este o campanie intersecțională, orientată spre toate categoriile sociale și identitățile persoanelor care locuiesc în Republica Moldova.

Conceptul care a stat la baza campaniei a fost împletirea identităților care ne formează - de la etnie, particularități fizice, religie, orientare sexuală, identitate de gen, la statut social și viziuni politice - identități care ne determină experiențele și ne construiesc personalitatea. Identități cu care trăim și suntem ok. Ceea cu ce nu putem, însă, fi ok, este ura. Ura care ne dezbină și ne aruncă în tabere diferite, făcându-ne mai slabi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării