main logo
519

Marșul pentru viață 2019 are loc în 370 de localități din țară

Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă” are loc sâmbătă, 23 martie, la Chișinău concomitent cu 370 de localități din țară.

Marșul pentru viață 2019 are loc în 370 de localități din țară

Potrivit organizatorilor, evenimentul vine să promoveze viața și responsabilizarea întregii societăți față de „darul vieții”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La Chișinău, participanții se vor aduna la ora 12:00 la Spitalul Clinic municipal nr. 1, iar la 12:30 vor porni în marș spre Piața Marii Adunări Naționale. La finalul acțiunii, în PMAN, în jurul orei 13:00, va fi organizat un concert caritabil „Live for Life”, cu acces liber.

Potrivit Nadejdei Usatîi, președinta Asociației „Moldova pentru viață”, crede că femeile aflate în criză de sarcină trebuie susținute de asistenții sociali și alți responsabili care le pot oferi ajutor specializat, dar și societate. Îndemnul către femeile însărcinate, care sunt presate să facă avort, este să nu să se lase cuprinse de frică și să dea naștere copilului.

Nadejda Usatîi spune că sunt necesare instrumente de sprijin pentru femeia în criză de sarcină, inclusiv centre specializate pentru acestea. E nevoie să fie creată posibilitatea legală ca femeia însărcinată, care consideră că nu poate crește copilul, să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul aplicat în SUA, Marea Britanie, Australia.

Președinta Asociației „Moldova pentru viață” mai spune că trebuie eliminată criza, nu copilul. Potrivit datelor cu care operează organizația, în 2018 în Republica Moldova au fost avortați mai mult de 12 mii de copii. Marșul pentru viață este la a V-a ediție națională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării