15 noi, 2019 16:08
301
0
Marș al siguranței rutiere, de la Chișinău până la Peresecina
15 noi, 2019 16:08
301
0

„Viața nu poate fi schimbată asemeni unei piese auto, o viață pierdută nu poate fi întoarsă”. Este mesajul promovat la un marș al siguranței rutiere, de la Chișinău la Peresecina, la care au participat polițiști, pompieri, medici și automobiliști.

Acțiunea a fost organizată în contextul Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier, care este marcată în a treia duminică a lunii noiembrie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Victor Manole, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, a spus că în primele zece luni ale anului curent s-au produs aproape 1900 de accidente rutiere, în urma cărora au murit 217 oameni.

 Alți peste două mii au fost răniți. Potrivit șefului INP, accidentele rutiere de cele mai multe ori se produc din cauza vitezei neadaptate la condițiile carosabilului, a depășirii limitei de viteză legală, din cauza traversării neregulamentare a drumurilor și din cauza șofării în stare de ebrietate.

Potrivit Tatianei Zatîc, șef de direcției la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, este important ca fiecare participant la trafic să respecte regulile de circulație și să aibă respect față de celălalt. „Fiecare accident rutier marchează enorm atât pe cel care a fost accidentat, cât și pe cel care accidentează”, a spus Tatiana Zatîc.

Artur Cecan, director de școală auto, a spus că, pentru a spori securitatea în trafic, la lecțiile teoretice sunt arătate, iar la orele practice sunt simulate diferite situații cu risc de accident rutier, ca viitorii șoferi să înțeleagă importanța respectării regulilor de circulație.

La Peresecina, participanții la marș au fost întâmpinați de elevii Liceului Teoretic „A. Donici” cu un flash-mob tematic și au împărțit împreună șoferilor de pe traseu materiale informaționale.

Pentru marș a fost ales segmentul de traseu Chișinău – Peresecina deoarece este unul dintre cele mai periculoase din țară, cu accidente frecvente, atât cu implicarea autovehiculelor, cât și a pietonilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter