main logo
734

Marinuța: Acuzațiile lui Voicu, bazate pe bârfe. Am un pistol TT

Acuzațiile aduse la adresa unor foști miniștri ai apărării de către actualul ministru Pavel Voicu sunt bazate pe bârfe, care nu aduc onoare unui militar.

Marinuța: Acuzațiile lui Voicu, bazate pe bârfe. Am un pistol TT

Declarația îi aparține lui Vitalie Marinuța, fost ministru al Apărării, și a fost făcută într-o conferință, în care a răspuns acuzațiilor lui Pavel Voicu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Acuzațiile lui Pavel Voicu nu au suport factologic, lucrează pe principiul bârfelor”, a spus Vitalie Marinuța.

„Dacă dumnealui a vrut să speculeze că ministrul Marinuța are o armă în dotare, vreau să vă spun că este corect. Acesta este pistolul TT cu inscripția Vitalie Marinuța, este trecută și data acordării. Este trecut perfect legal în declarația mea de avere, nu este ascuns, este declarat la poliție, am certificat”, a spus Vitalie Marinuța.

Vitalie Marinuța a mai precizat că a fost acuzat de Pavel Voicu că, în perioada în care a fost ministru, a acordat mai multe grade militare. 

„În patru ani și jumătate, am acordat sute de grade militare. Dar fiecare grad acordat de mine personal a fost asumat”, a declarat Vitalie Marinuța.

Acesta s-a referit și la acuzațiile de vânzare de arme din dotarea Armatei. Vitalie Marinuța a spus că Procuratura Militară a făcut o anchetă amplă pe acest subiect și a constatat că tranzacția a fost perfect legală și economic benefică pentru Republica Moldova. 

„Tehnica militară care este pusă în comercializare de către Parlamentul Republicii Moldova, forul reprezentativ al cetățenilor, din 2001 stă sub garduri în unitățile militare, pentru că fiecare se teme”, a declarat Vitalie Marinuța.

Fostul ministru a mai precizat că speră ca ministrul Pavel Voicu să nu fie sub influența lui Igor Gorgan, șeful de stat major care, potrivit lui Vitalie Marinuța „în perioada 2014-2015 a decapitat Armata Națională”.

De asemenea, Vitalie Marinuța a mai precizat că, în ciuda divergențelor de viziuni, este dispus să ajute cu experiența sa în rezolvarea problemelor Armatei Naționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării