22 noi, 2019 18:44
405
0
Marinarii de pe nava eșuată în portul din Odesa au fost salvați
22 noi, 2019 18:44
405
0

Operațiunea de salvare a echipajului navei marfare „Delfi”, eșuate în regiunea portului Odessa, a luat sfârșit la ora 14:45, anunță presa ucraineană.

Foto: Dumskaya.net

Pe vasul maritim erau trei persoane, toți sunt cetățeni ucraineni, care inițial au refuzat ajutorul echipelor de salvare, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Nava, care a fost ancorată în portul Odessa în luna mai a anului curent, s-a desprins de una dintre cele două ancore încă de pe data de 14 noiembrie. 

În noaptea de miercuri spre joi vasul s-a desprins și de cea de-a doua ancoră din cauza unuei furtuni, iar valurile violente l-au purtat în direcția orașului Odesa.

La început, salvatorii au încercat să folosească o barcă gonflabilă și un scuter de apă pentru a evacua marinarii, dar valurile erau prea mari după care s-a luat decizia de a trimite scafandrii, care urmau să aducă echipajul la mal. Ultimul a fost adus căpitanul echipajului, care se află în stare mai gravă, comparativ cu celalții doi marinari.

Operațiunea de salvare s-a încheiat în această după-amiază, care a fost dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Nava a fost remorcată de un remorcher privat, informează tsn.ua.

Potrivit președintelui consiliului de administrație a portului din Odesa, Denis Karpov, căpitanul vasului a refuzat să includă semnalul SOS și să evacueze echipajul fără acordul proprietarului navei, un cetățean britanic. Marinarii au încercat să ia legătura cu proprietarul vasului, dar acesta nu a fost de găsit, iar căpitanul a refuzat să ofere informații despre el.

Marinarii aveau provizii de combustibil pentru funcționarea generatorului de motorină până pe 18 noiembrie, iar provizii de apă și alimente până la 1 decembrie.

Potrivit lui Karpov, echipajul navei este epuizat fizic și moral, după trei zile în care au încercat să se descurce fără mâncare, apă și iluminare.

Nava nu dispune de documente de transport maritim încă de la finele anului.

Știri.md amintește că o navă marfară, înregistrată sub pavilionul Republicii Moldova, a eșuat la malul Mării Negre, în regiunea portului din Odesa, iar echipajul acesteia a refuzat evacuarea.

  • 1/7
  • 2/7
  • 3/7
  • 4/7
  • 5/7
  • 6/7
  • 7/7
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter