main logo
16459

Marina Tauber a fost reținută în timp ce încerca să părăsească țara

Procuratura Anticorupție anunță că, astăzi dimineață, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în drum spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia.

Marina Tauber a fost reținută în timp ce încerca să părăsească țaraColaj: Știri.md

Potrivit PA, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 din Codul de procedură penală), transmite Știri.md.

La 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la Aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală.

La 5 ianuarie 2023, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă - liberarea provizorie sub control judiciar și a stabilit următoarele condiții:

  • să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție sau, după caz, de către instanță;
  • să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv;
  • să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

La 15 februarie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a respins cererea avocaților privind revocarea măsurii preventive - liberarea provizorie sub control judiciar. Dar la 22 februarie 2023, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei Tauber Marina, casând încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 15 februarie 2023, astfel revocându-i obligațiile stabilite anterior prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 5 ianuarie 2023.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să examineze demersul procurorilor pentru înlocuirea măsurii cu arest preventiv. Vom reveni cu detalii suplimentare.

Cu puțin timp înainte de reținere, deputata a publicat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că știe că ar urma să fie reținută, dar că are planificat un zbor în străinătate, acolo unde ar urma să își facă niște investigații medicale. 

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării