main logo
16237

Marin Robu cere să i se facă dreptate: Regulamentul a fost încălcat

Halterofilul Marin Robu cere să se facă dreptate după ce în urma evoluției sale de la Jocurile Olimpice, el a obținut locul IV, asta deși, spune el, sportivul de pe locul II, a încălcat regulamentul atunci când a ridicat greutate de 212 de kilograme.

Marin Robu cere să i se facă dreptate: Regulamentul a fost încălcatImagine simbol

Într-un filmuleț postat pe rețelele sociale, Marin Robu a declarat că deși arbitrii nu au acordat o încercare validă, juriul a hotorât că aceasta a fost corectă, transmite Știri.md.

„În timpul concursului, adversarul meu Antonino Pizzolato a ridicat o greutate de 212 de kilograme greșit, astfel încălcând regulamentul. Arbitrii nu au acordat o încercare validă, iar mai târziu, aceștia au cerut ajutorul juriului, care au acordat o încercare reușită, atunci când era cazul, văzând foarte clar că s-a încălcat regulamentul. Sperăm să se facă dreptate”, a spus Marin Robu.

Știri.md amintește că halterofilul moldovean Marin Robu a ocupat poziția a patra în clasament la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, în cadrul categoriei de greutate de 89 de kilograme. Acesta a acumulat un rezultat de 383 de kilograme, cu doar un kilogram mai puțin decât concurentul care a luat bronzul.

La scur timp, Federația de Haltere din Moldova a anunțat că va contesta decizia arbitrilor după prestația lui Marin Robu în finala de la Jocurile Olimpice.

Potrivit FHM, Marin Robu ar fi trebuit să ocupe locul trei în competiție, însă din motiv că „arbitrii au acordat o ridicare greșită concurentului direct” medalia de bronz a revenit sportivului italian.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării