main logo
388

Mărgineanu: Cronograf aduce premiere de filme autohtone în fiecare seară

Directorul Festivalului „Cronograf”, Virgiliu Mărgineanu, spune că la ediția din anul acesta au loc premiere ale filmelor autohtone în fiecare seară a Festivalului.

Mărgineanu: Cronograf aduce premiere de filme autohtone în fiecare seară

De asemenea, în acest an sunt foarte multe filme în afara concursului care sunt prezentate în diferite locații din Chișinău, nu doar la cinematograful „Odeon”, acolo unde are loc partea principală a Festivalului, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md

Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Cel mai important și cel mai drag pentru noi proiect pe care am reușit să-l facem este „Cronograf Art” și fuziunea artelor pe strada pietonală din Chișinău. Acolo ni s-a dat o scenă mare, un ecran enorm în care proiectăm filme seara, de la ora 21.00, iar până atunci avem diverse activități: concert, expoziție, ateliere, teatru, spectacol, tot ce se poate întâmpla în zona artelor”, a declarat Virgiliu Mărgineanu.

Regizoarea Violeta Gorgos spune că la începuturile Festivalului participau și emisiuni informative autohtone, iar pe parcursul anilor filmul documentar autohton a cunoscut o creștere frumoasă. 

„Eu vreau să cred că cineaștii din Moldova o să reușească să se impună în lumea mare așa cum au reușit scriitorii, muzicienii pentru că ei au potențial artistic”, spune Violeta Gorgos.

Regizorul român Paul Palenxar spune că participă pentru a doua oară la Festivalul „Cronograf”. 

„Cronograful pentru mine este o minune pentru că și în România, și în Republica Moldova, din păcate, trecem printr-o criză financiară pe care o simțim mai acută tocmai în domeniul cultural”, spune regizorul român. În opinia lui, acest Festival ar trebui nu doar menținut, ci și dezvoltat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării