main logo
330

Marcajul rutier de pe străzile din Chișinău, amânat din cauza timpului

Astăzi, Exdrupo urma să înceapă lucrările, dar din cauza precipitațiilor care au udat asfaltul la amiază, întreprinderea s-a văzut nevoită să amâne procesul.

Marcajul rutier de pe străzile din Chișinău, amânat din cauza timpului

Dacă ploaia s-ar opri… poate și marcajul rutier va fi aplicat pe străzile capitalei. Chiar dacă șoferii așteaptă de luni bune ca străzile să fie delimitate corespunzător, le recomandă autorităților să aștepte vremea bună. Poate așa marcajul va ține mai mult timp, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Pe mai multe străzi, din fostele marcajele rutiere nu a rămas nici urmă. De lipsa lor se plâng cel mai mult șoferii, care spun că astfel crește riscul de accidente.

„Este periculos fără marcaje. Din cauză că nu se știe, sunt două benzi sau doar o bandă. Circulă fiecare cum vrea, haotic”, spun locuitorii orașului.

„Lumea se pierde câte oleacă. Hai, eu știu ca taximetrist. Alții, începători ei se pierd oleacă”.

„Câteodată mergi și nu știi este linie continuă sau întreruptă”.

Iar bicicliștii spun că, din cauza străzilor fără marcaj, pe anumite porțiuni sunt nevoiți să meargă pe jos: „Calitatea marcajelor puțin lasă de dorit. Cred că s-ar putea de ținut într-o stare mai bună. Este mai complicat și desigur se mărește și gradul de primejdie”.

Și pietonilor le este greu fără marcaje, pentru că trecerile abia de se văd: „Sunt foarte proaste și nu se văd în majoritatea locurilor în oraș”; „Nu sunt vizibile. Noroc de semaforul acesta că putem să vedem că putem să trecem”.

Autoritățile municipale dau vina pe ploaie și speră că deja de mâine să înceapă marcatul străzilor.

„Lucrările de marcaj rutier erau planificate pentru ziua de astăzi, dar din cauza condițiilor climaterice au fost amânate. Asfaltul este umed și nu putem să executăm aceste lucrări, pentru că nu vor fi calitative. Vopsea este suficientă la depozit pentru ca prima etapă a acestor lucrări”, a menționat Vasile Chirilescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău.

Chiar dacă au nevoie de marcaje, unii șoferi sunt de acord cu autoritățile și le recomandă să aștepte timpul frumos. Alții, însă, le sugerează să găsească soluții moderne de aplicare chiar și pe timp de ploaie: „Să aștepte timpul bun. Ca să faci un lucru calitativ trebuie să aștepți timpul frumos care să fie”.

La începutul săptămânii, primarul general interimar a certat câțiva șefi de direcții că își amână lucrările din cauza ploii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării