main logo
5390

Marcajele rutiere de pe strada Alecu Russo vor fi modificate

Traficul rutier pe Strada Alecu Russo din Capitală urmează a fi reorganizat. În prezent sunt câte trei benzi pe ambele sensuri, însă de la 1 septembrie, vor fi două benzi spre raionul Ciocana și patru benzi pe sensul opus. Marcajul va fi făcut în următoarele două săptămâni.

Marcajele rutiere de pe strada Alecu Russo vor fi modificate

Potrivit viceprimarului Capitalei, Ilie Ceban, acesta a solicitat șefului direcției Transport public și Căi de comunicație, Vitalie Mihalache, ca reabilitarea bulevardului Mircea cel Bătrân din Chișinău să fie finalizată până la 1 septembrie curent, transmite Știri.md, cu referire la tv8.md.

„De trei luni muncim la reabilitarea bulevardul Mircea cel Bătrân însă rog să finalizăm aplicarea marcajului, deja depășesc toți termenii, pana pe 1 septembrie să finalizam. Deja depășesc toți termenii”, spune Ilie Ceban.

De asemenea, viceprimarul a menționat că și pe strada Alecu Russo urmează schimbări, și anume urmează a fi modificat marcajul. 

„Potrivit noului marcaj, care ar urma sa fie aplicat pana la 1 Septembrie numărul benzilor de deplasare a automobilelor spre sectorul Ciocana va fi limitat de la 3 la doua benzi, iar circulația din sectorul Ciocana spre Sectorul Rîșcani va avea loc pe 4 benzi”, a afirmat Ilie Ceban. 

Tot pentru a fluidiza traficul odată cu începerea școlii, primarul Ion Ceban le-a cerut angajaților primăriei să solicite implicarea agenților de circulație la dirijarea traficului. Prin urmare, ministrul de Interne, Adrian Efros a spus că, deși nu a fost depusă până când o solicitare în acest sens, ministerul va lua o decizie favorabilă.

„Toate intențiile primăriei vor fi dificultate în cadrul MAI și vor fi luate cele mai bune decizii în folosul cetățeanului și în sensul de a fluidiza traficul, mai ales în orele de vârf”, Adrian Efros ministrul Afacerilor Interne.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării