Maratonul Nisipului 2019: Părinţi şi copii vor alerga pentru copiii bolnavi de cancer
21 mar, 2019 11:17
420
0
Maratonul Nisipului 2019: Părinţi şi copii vor alerga pentru copiii bolnavi de cancer
21 mar, 2019 11:17
420
0

La data de 31 martie 2019, în România, va avea loc Maratonul Nisipului 2019. Astfel, copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social „Circuitul încrederii și al speranței”.

Menționăm că peste 850 de oameni s-au înscris până acum la Maratonul Nisipului, transmite Știri.md.

În cadrul probelor competitive, peste 850 de sportivi români şi străini şi-au anunţat deja prezenţa la start, dar organizatorii preconizează că până la data evenimentului – 31 martie 2019 – numărul concurenţilor va depăşi pragul de 1.000. 

Participanţii au optat, în funcţie de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km), Crosul de 10 km - XS Sports Nutrition sau Cursa Populară de 3 km.  

Programul “Circuitul încrederii și al speranței” sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. 

Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.

“Programul derulat de Asociația Dăruiește Aripi este puntea între spital și familiile copiilor cu cancer. 

Toate încasările de la cursa “Family Run”, care se va desfășura pe distanța de 1km, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația “Dăruiește Aripi” din Constanța.

Constanța are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrică din România care face deplasări cu personal medical specializat, după orele de program, acasă la copiii care au mare nevoie de monitorizare atentă din cauza diagnosticelor grele cu care trăiesc. 

Cei interesați se mai pot înscrie, până pe 25 martie 2019, la evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului” din Mamaia pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter