main logo
2233

Map.md: Noul design al celei mai detaliate hărți a Moldovei

După o actualizare grandioasă, efectuată de cea mai minunată echipă de dezvoltatori, cea mai populară hartă a Republicii Moldova și-a schimbat numele de domeniu, și-a actualizat complet designul, și-a extins opțiunile disponibile și a devenit mult mai convenabilă pentru utilizare.

Map.md: Noul design al celei mai detaliate hărți a Moldovei

Noul design

Designul serviciului map.md a fost modificat semnificativ. Acum, denumirile străzilor, localităților și a atracțiilor turistice de pe hartă sunt indicate cu un font nou. De asemenea, au fost modificate și culorile pentru indicarea drumurilor, lacurilor și a pădurilor.

 Spre deosebire de versiunea anterioară a hărții, pe cea actualizată au apărut mai multe pictograme, care indică locațiile. De exemplu, acum veți putea vedea denumirile instituțiilor de stat importante, monumentelor istorice, instituțiilor de învățământ, magazinelor, restaurantelor, cafenelelor, spitalelor, farmaciilor, piețelor, cinematografelor și benzinăriilor. Dorim să remarcăm în mod separat că unele pictograme au fost denumite. Acum, pe hartă sunt afișate denumirile universităților, școlilor, spitalelor și ale băncilor.

Modificările au influențat și designul interfeței: pictogramele setărilor au obținut un aspect modern și concis.

Noul aspect

Noul aspect al hărții vă va permite să descoperiți Moldova din alt punct de vedere. Funcțiile actualizate ale acesteia au devenit vectoriale, ceea ce înseamnă că acum, harta va fi mult mai clară și se va încărca mult mai rapid pe diferite dispozitive. În plus, acum o puteți roti cum doriți și vă puteți orienta în spațiu mai rapid.

Una dintre cele mai semnificative modificări este opțiunea de comutare la modul 3D. Acum, pe hartă vor putea fi vizualizate modele 3D ale diferitor monumente arhitecturale și instituții de stat. Deci, începând de acum, deja puteți găsi și vedea în 3D pe hartă clădirea Parlamentului, Președinției, Arcului Victoriei, precum și a Catedralei din Chișinău. 

În viitor, vor fi adăugate toate clădirile din Chișinău, inclusiv și blocurile locative. Datorită acestui fapt, utilizatorii vor putea vedea numărul de etaje și dimensiunile blocurilor care îi interesează. 

Dorim să remarcăm că harta poate fi schimbată în modul 3D prin intermediul butonului „3D / 2D”, situat în colțul din dreapta jos. În același timp, butonul de comutare îndeplinește și funcția de busolă, care indică spre nord și care vă poate ajuta să nu vă rătăciți la intersectarea străzilor.

Noile caracteristici

Dezvoltătorii afirmă că modificările au afectat nu numai aspectul, ci și acele funcții, care au devenit indispensabile pentru utilizatori. Unul dintre aceste instrumente actualizate este și navigarea. Acum, puteți obține un traseu prin localitățile Moldovei, nu numai pentru autoturisme, ci și pentru pietoni și transportul public. 

Dorim să remarcăm că acum, map.md vă va sugera ce troleibuz, autobuz sau microbuz ar trebui să luați, pentru a ajunge la destinația dorită. Serviciul va afișa toate opțiunile de călătorie posibile și vă va indica unde trebuie să schimbați unitatea de transport pentru a ajunge mai repede.

De asemenea, au fost actualizate și opțiunile de căutare și de adăugarea a locațiilor noi. Acum, informațiile despre locații vor apărea în partea stângă a hărții și nu vor distrage atenția de la căutarea ulterioară. 

Dezvoltatorii au luat în considerare și posibilitatea de a corecta informațiile despre locații direct în panoul care apare. În plus, acolo mai puteți adăuga și un loc nou pe harta orașului.

Acum, datorită actualizărilor, utilizatorii pot să ne raporteze mai ușor despre inexactitățile, care pot apărea pe hartă.

Dorim să subliniem și faptul că în colțul din dreapta sus, în blocul de instrumente, se află butonul „Informații”. Cu ajutorul acestuia, puteți afla toate detaliile de contact ale proiectului și studia regulamentul map.md.

Sperăm că inovațiile efectuate vor fi utile pentru dvs.

Dragi utilizatori map.md, în cazul în care ați găsit unele inexactități (adrese, numere de case sau denumiri de străzi), vă rugăm să ne scrieți despre ele! Noi neapărat le vom corecta.

Iată contactele noastre: 

Tel: +373 60399994

e-mail: info@map.md

Așteptăm sugestiile Dumneavoastră!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării